Local

El Barça Innovation Hub entra en l’accionariat de l’start-up biotecnològica Onalabs

Aquesta companyia, que ofereix una solució per monitoritzar paràmetres fisiològics a través de la suor, és la tercera empresa participada pel BIHUB després de l’entrada, el febrer passat, a Visualfy i a OLIVER

Des de fa uns mesos el Barça Innovation Hub (BIHUB) explora amb èxit una nova línia estratègica que aposta pel talent emprenedor en el sector de l’esport i això s’està materialitzant en l’entrada del BIHUB en l’accionariat de diverses start-ups que ofereixen productes audaços i serveis de valor.

Ara el BIHUB amplia aquesta xarxa amb l’entrada a Onalabs, una start-up catalana de l’àmbit mèdic i tecnològic enfocada al desenvolupament d'una solució per monitoritzar la salut i el rendiment esportiu a través de la suor. Onalabs lidera una nova generació de dispositius mèdics portables, no invasius i remots que converteixen la transpiració en un biofluid intel·ligent i la pell en una plataforma de dades de salut. 

Evolució del multisensor Onasport

L’ONASPORT és un device en format de banda pectoral que mesura a través de la suor, de manera no invasiva i en temps real, els nivells de lactat -indicador de la fatiga muscular-, la sudoració i la deshidratació dels esportistes. Unes dades de càrrega interna de gran valor que serveixen per planificar òptimament els entrenaments i per aconseguir així una major eficiència muscular.

Fruit de la seva col·laboració, el BIHUB i Onalabs es proposen elevar aquest multisensor a un nivell superior i durant els propers mesos treballaran per fer-lo evolucionar amb la participació dels esportistes del Club. L’objectiu és crear un producte més sofisticat que sigui capaç de registrar nous biomarcadors que amplifiquin l’ecosistema de dades existent i aportin encara més llum al futur de la preparació física i a la prevenció de lesions.

Democratitzar la salut

Onalabs es va fundar el desembre del 2016 amb l'objectiu de democratitzar l'accés a la salut de les persones. A més de l’ONASPORT, l’start-up té dos productes més, adreçats principalment al sector mèdic i assistencial. D’una banda, l’ONAVITAL, un biosensor que, a dia d’avui, mesura paràmetres fisiològics vitals com la pressió arterial, la saturació d’oxigen, el pols cardíac i la temperatura cutània. I l’ONADM, un altre biosensor en desenvolupament per al control dels nivells de glucosa en sang de manera contínua, remota i no invasiva a través de la suor i eliminant l’ús de l’agulla.

En l’àmbit clínic els seus productes faciliten als metges la monitorització dels pacients de manera continuada, no invasiva i remota amb dades rigoroses que milloren la presa de decisions en els tractaments. 

Onalabs, tercera start-up després de Visualfy i OLIVER

Onlabs és la tercera start-up participada pel BIHUB després de l’anunci, el febrer passat, de l’entrada en l’accionariat de Visualfy i OLIVER. La primera és una empresa que treballa per fomentar l’accessibilitat de les persones amb sordesa o discapacitat auditiva i, la segona, una solució que fa accessible la gestió de les dades en clubs esportius de base per millorar el rendiment dels esportistes.

Visualfy ja ha aplicat la seva tecnologia a les oficines de l’OAB de l’Spotify Camp Nou i treballa amb el Club perquè l’Espai Barça sigui un entorn accessible per a les persones amb discapacitat auditiva. OLIVER, per la seva banda, ha fet les seves primeres passes en l’univers blaugrana presentant la seva eina als entrenadors i entitats col·laboradores de la Barça Academy World Cup i aplicant la seva solució en alguns equips formatius del FC Barcelona.

El Barça, de ple en l’avantguarda de la innovació

La inversió del BIHUB en start-ups té com a objectiu principal multiplicar el motor d’innovació del Club en un entorn on les empreses emergents són capaces d’adaptar tecnologies i solucions de gran projecció molt més ràpid que les grans companyies. 

El Club, a canvi, ofereix els seus principals actius de marca, el seu know-how, l’accés als esportistes i a les instal·lacions, i obre la porta a aquestes companyies a establir sinergies amb els seus stakeholders.

Aquest nou portfoli de start-ups introdueix el Club de ple en l’avantguarda de la transformació esportiva i contribueix que la marca Barça estigui al servei de la diversificació del teixit econòmic català. A nivell de país propicia que Barcelona i Catalunya puguin desenvolupar una economia de valor afegit que promogui el talent local i que també n’atregui el global.

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona:

“El Barça Innovation Hub ha fet una aposta decidida per la inversió en projectes emergents i poder seguir sent capdavanters en l’àmbit de la innovació en el món de l’esport. L’entrada del Club a Onalabs ens permet aprofundir en un àmbit tan rellevant com la recopilació de dades biomètriques dels nostres esportistes, informació crucial per optimitzar els entrenaments i millorar la preparació física dels nostres jugadors i jugadores. La feina realitzada des del Barça Innovation Hub segueix posicionant el Club a l’avantguarda de la innovació i liderant en aspectes clau del futur del sector”.

Declaracions d’Elisabet del Valle, CEO i cofundadora d’Onalabs:

“A Onalabs tenim l’objectiu de convertir-nos en una empresa referent a nivell internacional en innovacions de monitorització remota i no invasiva de paràmetres de la salut, per poder aportar valor d’impacte a diferents disciplines, entre les quals el sector de l’esport. Estem convençuts que l’entrada com a soci del Barça Innovation Hub ens permetrà fer una aliança disruptiva per reforçar el coneixement i lideratge en aquesta àrea, i que representarà l’inici de grans canvis i nous paradigmes en l’entrenament i monitorització de la salut esportiva.”

Més notícies aquí