Local

L'últim quart d'hora, un tram prolífic per al Barça en Lliga

L'elenc de Xavi és l'equip de les cinc grans lligues europees que més gols ha marcat i més punts ha sumat als darrers quinze minuts de partit

Normalment, a les pel·lícules els finals són feliços. Doncs aquesta temporada a Can Barça, també. L'elenc de Xavi Hernández mai abaixa els braços i sempre s'esforça fins al final per arribar a una conclusió alegre. Perquè els darrers quinze minuts de Lliga són prolífics per al conjunt blaugrana, que s'ha erigit en l'equip de les cinc grans lligues europees que més dianes ha celebrat i que més punts s'ha endut.

Fins al final. Aquesta expressió ha calat en la ment dels futbolistes barcelonistes aquest curs. I és que s'han tornat uns especialistes en els darrers quinze minuts de partit a la Lliga. Un període quasi agònic que ha vist com el Barça ha perforat la xarxa rival en nou ocasions i ha guanyat vuit unitats. Cap altre equip d'Europa és capaç d'igualar aquests dos registres que converteixen als de Xavi en un conjunt perillós en l'ocàs dels matxs lliguers.

9 gols marcats en els darrers quinze minuts

El Barça de Xavi Hernández s'ha apuntat nou gols lliguers en el darrer quart d'hora. Un tram final, que de vegades, crea un al·licient de color blaugrana en un partit que semblava conclòs. Segurament, el matx de Lliga que va veure un clímax més interessant i potent en clau barcelonista va ser contra el Celta a l'Estadi Olímpic Lluis Companys. Passava el minut 80 de partit i es va passar del sotrac a l'eufòria, del 0-2 al 3-2. Robert Lewandowski i João Cancelo van ser els protagonistes d'aquella nit màgica.

De fet, el davanter polonès i el lateral portuguès són els màxims artillers en aquests darrers actes resolutius pel Barça. El es va apuntar una altra diana en el triomf contra l'Osasuna dianes i el 2, una altra més en el tancament de la golejada contra el Betis. Pedri Ferran Torres, en la victòria contra el Cadis, Sergi Roberto, en l'empat davant el Granada, i Sergio Ramos (pròpia porta), en el triomf contra el Sevilla, són els altres personatges claus en aquest tram final productiu.

Uns nou gols que situen al FC Barcelona en la primera posició de les cinc grans lligues en aquesta estadística. La posició de plata l'ocupen el Bayern de Munic i l'Stuttgart, amb set, i la posició de bronze, l'Atlètic de Madrid, l'Inter de Milà, el Nàpols i la Roma, amb sis.

8 punts sumats en el darrer quart d'hora

Vuit unitats té més al caseller lliguer el FC Barcelona gràcies al darrer quart d'hora. Sis de les quals s'han construït en un escenari que sembla màgic. A l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

No et perdis els propers partits a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Vine a veure el Barça de futbol masculí en directe.
Compra la teva entrada ara!

La nova casa culer per a la temporada 2023/24 es va estrenar amb unes unitats sumades a les acaballes. Els barcelonistes empataven a zero contra el Cadis en el minut 81 i van acabar guanyant per 2-0. En el següent cas, ens continuem quedant a la muntanya màgica, que va esclatar d'alegria amb la ja mencionada remuntada davant el Celta. Encara estem a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per veure com els de Xavi sumaven més punts gràcies al darrer quart d'hora. Aquesta vegada al minut 76, Sergio Ramos trencava l'empat entre Barça-Sevilla i donava el triomf als locals.

I, el darrer precedent que va tenir una conclusió amb unitats sumades per al Barça en aquesta Lliga va ser al camp del Granada. La internada de Sergi Roberto va servir per transformar el 2-1 en 2-2. En conseqüència, els de Xavi Hernández marxaven a l'aturada de seleccions com l'equip de les cinc grans lligues que més punts ha obtingut en el darrer quart d'hora. Manchester United, amb set, i Lecce, amb sis, completen els esglaons d'aquest podi.

Així doncs, cap equip de les cinc grans lligues aprofita tant el darrer quart d'hora de partit a la Lliga com el Barça. Un conjunt que lluita fins al final per escriure una conclusió feliç.