Local

Líders a Europa amb 12 golejadors diferents

El Barça és l'equip de les cinc grans lligues europees on més jugadors han vist porteria enn aquesta temporada

En el futbol, moltes vegades, tothom té un rol més que definit. Els porters aturen, els defenses defensen, els migcampistes creen i els davanters marquen. En línies generals és així, però gran part de l'èxit d'un equip rau en el fet que hi hagi una responsabilitat compartida, i això es fa més que evident en la distribució golejadora del Barça en aquesta temporada.

No et perdis els propers partits a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Vine a veure el Barça de futbol masculí en directe.
Compra la teva entrada ara!

Líders de les cinc grans lligues d'Europa

I és que, si agafem les dades de les cinc grans lligues europees (espanyola, anglesa, italiana, francesa i alemanya) veiem que el FC Barcelona és l'equip que més golejadors diferents té d'entre els 96 equips que les conformen. Fins a 12 futbolistes culers es reparteixen els 21 gols que han anotat els de Xavi Hernández en les nou primeres jornades de la competició.

Als blaugrana els segueixen el Girona, amb un total d'11 futbolistes que han vist porteria, i Brighton, Newcastle i Mònaco, amb 10. A més, com a curiositat tant al Girona com al Brighton han marcat dos futbolistes que segueixen sent del Barça, però que hi juguen com a cedits, com és el cas d'Eric Garcia i Ansu Fati.

Lewandowski, el màxim golejador

Tornant al Barça, d'aquests 12 futbolistes que han estat capaços de marcar en Lliga, el que ho ha fet en més ocasions és Robert Lewandowski (5). El polonès, vigent Pitxitxi de la competició, és un dels diversos atacants de la nòmina blaugrana que han anotat, a banda d'un inspirat Ferran Torres, l'aportació de Raphinha, amb dos gols, i les dianes de João Félix i Lamine Yamal, que va fer història a Granada.

Cinc migcampistes han vist porteria

Si passem als migcampistes, la nòmina també és molt extensa. Pedri va marcar en el triomf contra el Cadis, mentre que Gavi i Frenkie de Jong ho van fer a l'Estadi de la Ceràmica contra el Vila-real. A més, Fermín López es va estrenar amb el primer equip a Mallorca i l'últim a afegir-se a la llista és el capità Sergi Roberto, que va salvar un punt a Granada.

Dos defenses... i un gol en pròpia porteria

Pel que fa a la defensa, on també es podria incloure al mateix Sergi Roberto, qui més destaca és João Cancelo, que ja ha marcat dos gols en aquesta lliga. El que li va marcar al Betis va ser escollit el millor del mes de setembre per LaLiga, mentre que l'altre va servir per culminar la gran remuntada contra el Celta a l'Estadi Olímpic. També ha tingut la seva quota de protagonisme el francès Jules Koundé, amb un cop de cap a Pamplona que va obrir el camí de la victòria. A més, per acabar-ho d'adobar, no ens equivocaríem si diem que el Barça no compta amb 12 golejadors, sinó amb 13, perquè també podríem afegir-hi a aquesta llista a Sergio Ramos, que es va anotar un gol en pròpia porteria quan va visitar Barcelona amb el Sevilla.

Així es completa aquesta llista que ben segur s'anirà augmentant a mesura que avanci el campionat. Encara falten per afegir-se jugadors que van marcar la temporada passada com Araujo o Christensen i un dels grans fitxatges com Gündoğan, que al llarg de la seva carrera ha demostrat la seva capacitat anotadora, encara no ho ha fet de blaugrana. Temps al temps.

Més notícies aquí