Local

El minut a minut de l'aturada de seleccions, en clau blaugrana

Aturada de seleccions, amb diversos culers buscant la seva presència a l'Eurocopa 2024 mentre a Sud-amèrica ja disputen la fase prèvia al Mundial del 2026

Fins a onze futbolistes del FC Barcelona s'han concentrat en aquesta aturada de seleccions amb els seus respectius combinats nacionals. Un total de sis disputaran la penúltima finestra de la fase de classificació per a l'Eurocopa de l'estiu vinent, dos disputaran partits amistosos i mentre que un parell, els sud-americans, disputaran partits de classificació per al Mundial del 2026 i un altre, es troba amb la selecció espanyola sub-21. En definitiva, són aquests:

Espanya: Ferran Torres i Gavi
Portugal: João Félix i João Cancelo
Alemanya: Marc-André Ter Stegen i İlkay Gündoğan
Dinamarca: Andreas Christensen
Uruguai: Ronald Araujo
Bolívia: Jaume Cuéllar (Barça Atlètic)
Espanya sub-21: Fermín López

DIMARTS, 17 D'OCTUBRE

- La selecció d'Uruguai s'ha imposat per 2-0 al Brasil en un duel corresponent a la fase de classificació per al Mundial 2026. Araujo ha estat titular, ha jugat tot el partit i ha vist una groga.

- L'Alemanya de Ter Stegen i Gündogan, que han estat titulars i han jugat tot el partit, ha empatat amb Mèxic en un amistós disputat als Estats Units.

- Aquesta finestra de seleccions del mes d'octubre es tancarà amb els partits internacionals de l'Uruguai de Ronald Araujo i l'Alemanya de Ter Stegen i Gündoğan. 

- Christensen no ha participat en la victòria de Dinamarca davant San Marino. El central del FC Barcelona ha vist des de la banqueta el favorable 1-2. Un resultat que acosta a la selecció escandinava a l'Eurocopa; amb un punt, quan falten dues jornades per disputar-se, en té prou per tenir el bitllet classificatori. 

- Fermín ha estat protagonista amb la selecció espanyola sub-21. Mentre que el divendres 13, va debutar en el partit contra Uzbekistan entrant en el minut 46 substituint a Pablo Torre, aquest dimarts contra Kazakhstan ha sortit de titular i s'ha estrenat com a golejador. Amb un xut potent des de la frontal de l'àrea el migcampista blaugrana ha perforat la porteria rival per posar el primer gol al comptador de la selecció.

- Última jornada de seleccions amb partits blaugranes. A les 21.00 hores, la Dinamarca de Christensen disputen contra San Marino l'últim partit classificatori per a l'Eurocopa 2024 d'aquesta finestra. A més, aquesta matinada de dimarts a dimecres, també juguen l'Uruguai de Ronald Araujo contra el Brasil en el classificatori pel Mundial del 2026 a les 2.00 hores. A la mateixa hora també hi ha un duel amistós entre Mèxic i l'Alemanya de Ter Stegen i Gündoğan.

DILLUNS, 16 D'OCTUBRE 

- Joao Fèlix i Joao Cancelo no deixen indiferent a ningú. Malgrat que Portugal ja té el seu bitllet per a l'Eurocopa 2024, el combinat entrenat per Roberto Martínez ha golejat a Bosnia-Herzegovina per 0-5. Els dos blaugranes han estat protagonistes de la victòria. Mentre que el lateral ha marcat un gol, el davanter també ha marcat, ha assistit i ha provocat el penal que ha suposat el cinquè del conjunt portuguès. Tots dos han sortit de titulars, però només Cancelo ha completat els 90 minuts. Joao Fèlix ha sigut substituït per Vítor Ferreira el minut 79.

- Nova jornada de partits de seleccions amb representació barcelonista. Després que el diumenge el blaugrana internacional Gavi copsés focus, ara és torn dels Joãos. A les 20.45 hores, Portugal, que ja té el bitllet per a l'Eurocopa, juga contra Bòsnia i Hercegovina amb l'objectiu de seguir comptant tots els partits d'aquesta ronda classificatòria per victòria. 

DIUMENGE, 15 D'OCTUBRE

- Amb aquest gol, Gavi ja ha marcat un total de cinc gols en 25 partits oficials amb Espanya, convertint-se així davant Noruega en el jugador més jove a assolir els cinc gols amb la selecció absoluta espanyola amb 19 anys i 71 dies.

- Gràcies a un gol de Gavi, la selecció espanyola ha certificat la classificació per a l'Eurocopa 2024. El combinat de Luis de la Fuente ha derrotat a Noruega (0-1) amb un gol del migcampista blaugrana a la segona meitat. Gavi i Ferran han sortit en l'onze titular, però han estat substituits al segon temps al minut 79 i al 72 respectivament. Els blaugranes han tingut una participació notòria amb el partit, a banda del gol, distribuint el joc ofensiu de l'equip i amb ocasions que finalment no s'han pogut transformar.

- Aquest vespre, torn per a l'Espanya de Ferran Torres i Gavi. I és que contra Noruega jugaran el seu darrer partit d'aquesta aturada pels partits de seleccions. Ho faran al Ullevaal Stadion (Oslo), en la sisena jornada de la fase de classificació del Grup A. L'objectiu d'Espanya és aconseguir el triomf per fer un pas molt important de cara a assolir el bitllet per a l'Eurocopa de 2024. El duel es disputarà a les 20.45 hores. 

DISSABTE, 14 D'OCTUBRE

- Amb el braçalet de capità, İlkay Gündoğan ha celebrat el primer gol de la selecció alemanya davant els Estats Units. El blaugrana, amb la cama esquerra, ha aprofitat un refús del porter rival per enviar la pilota a la xarxa i, d'aquesta manera, situar l'empat. Una diana que ha propulsat els de Julian Nagelsmann per endur-se la victòria per 1-3. El golejador blaugrana i Ter Stegen han sumat els 90 minuts del partit. 

- Andreas Christensen ha estat titular en el triomf de Dinamarca. La selecció danesa ha derrotat el Kazakhstan per 3-1, en un matx on el central culer ha disputat els 90 minuts. Amb aquesta victòria, la selecció escandinava ha sumat tres punts que li permeten estar al capdavant de la classificació del grup H, empatada amb Eslovènia, i tenir un horitzó millor per aconseguir el bitllet per a l'Eurocopa 2024.

- No és un classificatori per a l'Eurocopa, però avui també juga Alemanya. Ter Stegen i Gündoğan disputen un partit amistós contra els Estats Units a les 21.00 hores al país nord-americà a l'estadi Rentschler Field, Connecticut.

- En la finestra de seleccions no existeix el cap de setmana! Avui també hi ha partits internacionals amb participació blaugrana. La Dinamarca de Christensen s'enfronta al Kazakhstan a les 20.45 hores, en la que és la sèptima jornada de duels classificatoris per a la competició europea.

DIVENDRES, 13 D'OCTUBRE

- La Portugal de Joao Cancelo i Joao Félix ha aconseguit el bitllet per a la propera Eurocopa després de derrotar a Eslovàquia per 3-2. El que semblava un partit fàcil pels portuguesos ha acabat sent un duel disputat on els eslovacs han plantat cara. Pel que fa a la participació blaugrana, el lateral dret ha sortit de titular i ha completat els 90 minuts que ha durat el matx. En canvi, el davanter, ha sortit en el minut 65 substituint Rafael Leao.

- Alejandro Balde deixa la concentració de la selecció espanyola. Les proves realitzades aquest matí han confirmat que té unes molèsties als adductors. És baixa i la seva evolució en marcarà la disponibilitat

- Avui també és torn per a João Félix i João Cancelo. Els portuguesos del Barça juguen a les 20.45 hores davant Eslovàquia a l'estadi Do Dragão. D'aquesta manera, els dos culers retornen al camp del Porto després de disputar la segona jornada de la Champions amb l'elàstica blaugrana per afrontar la jornada 7 dels partits classificatoris per a l'Eurocopa 2024. 

- Empat a dos entre Colòmbia i l'Uruguai de Ronald Araujo. El central del FC Barcelona ha disputat els 90 minuts d'aquest matx de les Eliminatorias per a la Copa del Món 2026. La selecció charrúa ocupa la quarta posició d'aquesta fase amb quatre punts en tres partits. 

DIJOUS, 12 D'OCTUBRE

- "La Roja" està prop de certificar la seva participació a la següent Eurocopa. El combinat espanyol ha derrotat Escòcia per 2-0 amb gols de Morata i Sancet. Els blaugranes Ferran, Balde i Gavi han sortit en l'onze inicial de Luis de la Fuente i han completat els 90 minuts del partit, excepte Balde que ha estat substituït a l'inici de la segona meitat.

- És el primer dia de l'aturada amb partits, i ja n'hi ha tres amb representació culer. La selecció espanyola, que compta amb la presència de Balde, Ferran i Gavi, i també el cedit Ansu Fati, juga aquest vespre a partir de les 20.45h, a Sevilla, contra Escòcia. És un partit vital, doncs els escocesos han sumat els 15 punts en joc i són líders del grup, i Espanya, amb un partit menys, està a sis punts. Una punxada convertiria el partit a Noruega del dia 15 en una autèntica final. Més tard a les 22.30h (hora de Barcelona), Ronald Araujo i la seva Uruguai juguen a Colombia mentre que a la 1 de la matinada, Jaume Cuéllar busca els primers punts amb Bolivia contra l'Equador.

 
 
Més notícies aquí