Local

Barça - GOG: Líders en solitari (38-30)

Els blaugranes construiexen una victòria molt important després d'una primera part impecable i una segona capitanejada per Dika Mem

Quatre de quatre i líders de grup. El Barça s'ha imposat al GOG (38-30) en un duel on cada part s'ha vist una versió diferent dels blaugranes. La primera ha estat impecable amb una gran defensa, però sobretot un atac molt eficient. En canvi, en la segona el conjunt danès ha posat contra les cordes als culers en retallar gran part de la distància, però els de Carlos Ortega capitanejats per Dika Mem han setenciat la quarta victòria europea de la temporada.

Pluja de gols al Palau

La primera part ha començat de la millor manera pels blaugranes. Tot i que els visitants han sigut els primers a perforar la porteria de Gonzalo Perez de Vargas (0-1), el Barça és qui ha pres la iniciativa golejadora. El conjunt danès, amb l'objectiu de fer mal als de Carlos Ortega, ha plantejat les fases ofensives amb 7 efectius, però lluny de beneficiar al GOG, la idea ha donat peu a què els culers apedreguessin la porteria danesa a base de gols.

A mesura que passaven els minuts la renda anava augmentant, sobretot gràcies als gols de Janc i Dika Mem. I és que els blaugranes han arribat a marcar fins a cinc gols amb la porteria buida en els 16 minuts inicials (12-5). Amb aquest ritme, l'avantatge de 10 gols no ha tardat en veure's al marcador, Langaro ha posat el 15-5 quan falten 10 minuts per arribar el descans.

L'eficiència culer en atac ha estat tan alta que 11 dels 15 jugadors de la banqueta han marcat almenys un gol en la primera meitat (18-6). A més, el comptador també s'ha vist amplificat gràcies a les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas amb un total de 7 aturades i el 50% d'encert. Amb tots aquests factors els blaugranes han anat a vestidors amb el marcador de 20-11.

S'embolica el partit, però s'acaben imposant

A la represa, els blaugranes han sortit amb l'objectiu de continuar amb el ritme alt de partit. Mantenint la renda de deu gols els duels estava pràcticament sentenciat, però malgrat la inferioritat en què s'ha trobat durant tot el partit, el conjunt danès ha treballat per retallar la distància. I és que els de Carlos Ortega han continuat dominant el duel,però a causa d'uns errors en defensa, a l'equador de la segona part, el conjunt visitant ha aconseguit reduir notòriament la distància (25-19, min. 43).

Amb aquest resultat, la por ha començat a invadir la banqueta blaugrana. I és que mentre que a la primera part s'han obtingut 12 gols d'avantatge, a la segona el conjunt danès ha aconseguit situar-la en 4 i això ha deixat el partit completament obert quan faltaven 11 minuts pel xiulet final.

Malgrat l'empenta del GOG, els blaugranes, gràcies a unes magnífiques jugades de joc coral, s'han despertat i han tornat a engegar la maquinària per sentenciar el partit. Del 28 a 24 a punt de reduir la distància a tres gols s'ha passat al 34-27 en els cinc darrers minuts. Finalment, amb el duel decidit el resultat final ha estat de 38-30.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 38
GOG, 30

Barça: Pérez de Vargas, Janc, D. Mem, Frade, Valera, N'Guessan, Wanne - set inicial - Carlsbogard, Nielsen, Arino, Aleix, Petrus, Langaro, Cikusa, Rodriguez.

GOG: Pedersen, Jakobsen, Leger, Rasmussen, Thulin, Christoffersen Blonz, Clausten - set incial - Perdersen T., Vilhelmsen, Dalby, Pedersen E., Madsen, Dorgelo, Kildelund, Mensing.

Parcials: 2-1, 7-3, 11-5, 14-5, 18-6, 20-11 // 23-13, 25-17, 26-20, 29-25, 33-27, 38-30

Àrbitres: Ivan Pavicevic, Milos Raznatovic.