Local

Noia Freixenet - Barça: Empat a l'Ateneu (2-2)

En un partit dur, els d'Edu Castro remunten un gol inicial de Xavi Costa, però els locals acaben forçant l'empat a 48.9 segons del final / FOTO: Eva Pedrola

No ha pogut ser i el Barça d'hoquei patins no pot mantenir la ratxa de victòries a l'OK Lliga. Aquest diumenge, en la quarta jornada, l'equip d'Edu Castro ha empatat contra el Noia Freixenet a l'Ateneu de Sant Sadurní d'Anoia (2-2) i només pot sumar un punt en un duel molt exigent. Perquè els locals, que ja van guanyar el Barça en la final de la Lliga Catalana de fa un mes, han tornat a colpejar els blaugrana, que han vist com, després d'haver de remuntar, un gol d'Ivan Morales a 48.9 segons per al final ha forçat l'empat. 

I és que s'ha avançat el Noia en el primer temps mitjançant Xavi Costa, però els gols d'Ignacio Alabart, de falta directa, i de Marc Grau han permès capgirar el marcador. En un darrer minut fatídic, doncs, una gran jugada en atac de cinc contra quatre ha evitat el triomf del Barça, que empata en la primera posició de la taula contra el HC Sant Just. 

A més, una altra nota negativa ha estat l'absència de Pau Bargalló en la segona meitat, després que en el primer temps hagi patit un cop a la mà esquerra i no hagi pogut seguir jugant a l'espera de més proves mèdiques. 

S'avança el Noia

Com ja es preveia, no ha estat un partit fàcil, perquè els d'Edu Castro han hagut de remar a contracorrent. I això que el Barça ha sortit amb ganes i ha tingut ocasions clares a través de Pau Bargalló, Barroso i Alabart, però l'encert no ha acompanyat els culers. Sí al Noia, que s'ha avançat després d'un penal favorable aturat per Sergi Fernández però que ha acabat amb gol de Xavi Costa en l'acció posterior (1-0, min 11). 

No baixa els braços el Barça

Un cop dur, però malgrat tot els barcelonins han seguit atacant. Panadero o Marc Grau podrien haver posat l'empat abans del descans, però finalment ha estat Alabart, després de la desena falta del Noia i de falta directa, qui ha pogut igualar el marcador a l'Ateneu quan ha enviat la bola per l'escaire (1-1, min 31). 

Més a prop de la remuntada, el Barça ho ha seguit intentant. Ho ha fet ja sense Pau Bargalló, però en un segon temps en què no s'han aturat les accions ofensives. Així doncs, el premi ha arribat després d'una gran aturada de Sergi Fernández, que ha salvat el 2-1 d'Antoni Salvadó, i en la recuperació posterior de Marc Grau. El culer ha creuat tota la pista i, davant la sortida de Blai Roca, s'ha estirat al límit per posar l'estic i celebrar el gol (1-2, min 39).

Gerro d'aigua freda en el darrer minut

L'1-2 no ha frenat els culers, que han buscat el tercer tot i que l'eficàcia no els ha acompanyat. Això ha donat aire el Noia, que ha cregut en les seves opcions. I així s'ha arribat fins al darrer minut, en què els locals han arriscat i s'han vist recompensats. En una acció ofensiva d'atac de cinc contra quatre, una jugada perfectament triangulada ha arribat a l'estic d'Ivan Morales, que ha posat l'empat definitiu a 48.9 segons per al final. Un gerro d'aigua freda per a un Barça que, malgrat tot, segueix líder i sense conèixer la derrota a l'OK Lliga. 

LA FITXA

NOIA FREIXENET, 2

BARÇA, 2

Noia: Blai Roca, Aleix Esteller, Xavi Costa, Ivan Morales, Jordi Bargalló -cinc inicial- Antoni Salvadó, Martí Gabarró, Humberto Mendes, Xavier Rovira.

Barça: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso, Joao Rodrigues -cinc inicial- Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca, Joan Ruano. 

Gols: 1-0, Xavi Costa (min 11) 1-1, Alabart (min 31). 1-2, Marc Grau (min 39). 2-2, Ivan Morales (min 50).

Àrbitres: Sergi Mayor, Rubén Fernández. Blava al local Xavi Costa i al visitant Marc Grau. Faltes: 13-6

Més notícies aquí