Local

200 victòries a la Champions

Amb el triomf contra el Xakhtar Donetsk, el Barça ha assolit el doble centenar de triomfs a la màxima competició continental, entre la Copa d’Europa i la Champions League actual

El Barça ja té 200 victòries a la Champions. Amb el triomf d’aquest dimecres contra el Xakhtar Donetsk a la fase de grups, el conjunt blaugrana ha assolit aquesta xifra de victòries a la màxima competició continental, entre els 341 partits que ha jugat durant la seva història a l’anterior Copa d’Europa i l’actual, la Champions. Entre tots aquests enfrontaments disputats, el Barça ha marcat 675 gols i n’ha rebut 344.

L’última Copa d’Europa, de color blaugrana

Precisament, el primer títol que va aconseguir el Barça, a la temporada 1991/92 amb l’històric gol de Ronald Koeman davant la Sampdoria, va ser l’últim any amb la denominació de Copa d’Europa, ja que a la temporada següent ja va convertir-se en la Champions League. En les cinc participacions dels blaugranes a la Copa d’Europa, es van aconseguir 26 victòries en 46 partits disputats.

La segona Champions, l’únic curs sense derrotes a Europa

De la mà de Frank Rijkaard, el Barça va assolir la segona Champions de la seva història la temporada 2005/06, amb les llàgrimes de Juliano Belletti que encara recorden tots els aficionats blaugranes després de marcar el gol de la victòria en la final contra l’Arsenal. Aquella temporada va ser l’única sense derrotes en tot el balanç del Barça a Europa, amb nou victòries i quatre empats en 13 partits disputats.

No et perdis els propers partits a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Vine a veure el Barça de futbol masculí en directe.
Compra la teva entrada ara!

El sisè títol, l’objectiu

L’objectiu del Barça aquesta temporada és augmentar encara més aquest nombre de victòries, que a hores d’ara se situa en 200, i aconseguir el sisè títol de la màxima competició continental entre clubs. Una Champions que no es guanya des de la temporada 2014/15, amb Luis Enrique a la banqueta i el trident màgic format per Messi, Suárez i Neymar.

Les victòries totals a Europa

Tenint en compte totes les competicions europees internacionals, entre la Champions (antiga Copa d’Europa), l’Europa League, les Supercopes, les Copes de Fires o les Recopes que ha jugat el Barça, el número de victòries totals a Europa és de 340 en 606 partits disputats, amb 1.199 gols a favor i 626 en contra.

Més notícies aquí