Local

Willy Hernangómez: "Serà el partit més especial de la temporada i el vull guanyar"

El jugador madrileny viurà aquest divendres un partit excepcional, amb l'enfrontament contra el seu germà en el duel contra el Panathinaikos a l'Eurolliga

L'Eurolliga no s'atura i el FC Barcelona ja es prepara pel següent duel de la competició europea. Els homes de Roger Grimau s'enfrontaran al Panathinaikos, un dels equip més imponents d'Europa, però que actualment no passa pel seu millor moment.

Per l'equip serà un partit més, però per Willy Hernángomez serà el duel més especial de la temporada. El pívot madrileny s'enforntarà per primera vegada en territori europeu contra el seu germà. Un duel que sens dubte serà exigent però emocionant. 

Vols venir al FC Barcelona vs Panathinaikos?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra Entrades

Ja fa gairebé dos mesos que estàs en dinàmica blaugrana, com està sent la teva adaptació?

La veritat és que està sent molt bona. Ja sabia que venia a una gran ciutat com Barcelona on em sento com a casa i estic a prop de la meva família. És gairebé un somni poder gaudir de tot això i ser feliç. Quan vaig arribar ja m'imaginava que estaria a gust, però realment ho estic molt més del que em pensava. Estic molt content de tornar a jugar a casa, a Eurolliga, a Lliga Endesa i vull gaudir d'aquesta etapa de la meva vida.

Has arribat a un equip on hi ha hagut canvi a la banqueta i quatre nous fitxatges. Com ha estat la construcció d'un grup sòlid com el que teniu ara?

Encara seguim en construcció, tot i que aquestes darreres setmanes hem crescut molt com a equip. La química que tenim entre nosaltres des del primer dia ha estat molt important per poder treballar amb el cos tècnic i aconseguir així adaptar-nos a la filosofia de joc. Anem per bon camí, però hem de tenir paciència.

"La química que tenim entre nosaltres des del primer dia ha estat molt important per poder treballar amb el cos tècnic "

Willy Hernangómez

Abans de la derrota contra el Madrid en Eurolliga i el València en Lliga veníeu en una dinàmica molt bona amb set victòries consecutives. Com s'afronta el següent partit?

Amb moltes ganes i il·lusió d'aconseguir una victòria. Tornem a jugar a casa nostra, davant de l'afició..., personalment m'encanta jugar al Palau. Els culers ho donen tot, es fa un gran ambient quan les graderies estan plenes i la gent ens fa costat. Hem de demostrar del que som capaços i de guanyar.

El pròxim partit és contra el Panathinaikos, amb el teu germà a la banqueta, serà un rival especial per a tu...

És un partit molt especial perquè ens enfrontarem per primera vegada en Eurolliga i després de tants anys a l'NBA, sobretot per la família, serà emocionant. Ara bé, en el moment que hi hagi la pilota enlaire, serem rivals i per nosaltres és molt important aconseguir aquesta victòria davant de l'afició. Serà el partit més especial de la temporada i el vull guanyar.

Els dos ocupeu posicions interiors a pista, com és defensar al teu germà i que ell et defensi?

És un jugador molt difícil de defensar, és molt polivalent i te moltes virtuts: pot tirar, pot penetrar, és un excel·lent en el rebot ofensiu... Té una gran lectura de joc i és molt intel·ligent. Els hi donaré consells a Abrines i Kalinc perquè estiguin ben preparats. D'altra banda, si ell em defensa segur que tindrem superioritats, així que gairebé prefereixo que ho faci ell abans que un dels pivots del conjunt grec.

Abans d'acabar la vostra carrera professional, us agradaria compartir vestuari amb ell més enllà de la selecció?

Sí, seria un somni. Poder compartir el vestuari d'un club amb el meu germà és una cosa que tenim pendent. Si jugar amb ell la selecció ja és increïble, segur que lluitar per títols junts en un club seria meravellós. Tant de bo es pugui donar.

T'has convertit en una peça clau de l'equip i les teves estadístiques són molt bones sobretot en els darrers partits on has estat el millor jugador. Estem veient la millor versió de Willy Hernangómez?

No, encara no. Estic creixent com a jugador i encara m'haig d'adaptar molt més a l'estil de joc de la Lliga i l'Eurolliga. Sí que és veritat que vaig millorant i cada vegada em sento més còmode, però el Willy que vull que el barcelonisme vegi és un jugador que cada vegada és més important dins de l'equip i que ajuda a guanyar qualsevol partit i a qualsevol rival. Ho donaré tot i amb treball aquesta versió arribarà.

Quins aspectes del joc has de millorar per arribar a veure aquesta versió?

Absolutament tot. El que més m'agrada és dedicar-me a millorar i a ser cada vegada més polivalent, tenir més rang de tir, defensar millor, tenir una millor visió de passada... Una de les coses més important és conèixer i aprendrem els jugadors de la Lliga i d'Europa que encara no tinc en el radar, i això implica també, una labor d'estudi, de visionatge de vídeos i d'scouting per analitzar les seves virtuts i punts dèbils. Soc jove encara i puc millorar moltes coses.

Què et demana Roger Grimau?

Que ho doni tot i acabi cada partit buit. Ho haig de donar tot en atac i en defensa per ajudar a l'equip. Al final ell m'ha donat l'estima i la importància que jo buscava en un equip i això em genera encara més responsabilitat de fer les coses bé. Ell compta amb mi i jo compto 100% amb ell, tenim una gran relació.

És un tècnic molt diferent dels que has tingut fins ara? Et trobes còmode en l'estil de joc lliure pel qual aposta?

Venint de l'NBA és molt diferent. A mi m'agrada molt la manera de fer que té. Ens ensenya una base, una estructura de joc, però després concedeix al jugador llibertat per pensar que anirà millor en aquella jugada. Ens ensenya que hem de ser intel·ligent, trobar avantatges i ajudar-nos entre els companys. Personalment, m'agrada molt perquè et fa raonar i sempre has d'estar atent.

Quin és l'objectiu de l'equip aquesta temporada? I el teu a escala personal?

El Barça com a club ha de jugar totes les finals de totes les competicions i el meu personal és disputar amb l'equip el màxim de finals en les quals estigui.

Quin jugador de la plantilla t'ha sorprès més en aquest inici de curs?

He jugat amb molts jugadors durant tots aquests anys, però a Jan Vesely sempre li he tingut molt respecte i tenia ganes de saber com treballava. És un jugador que ha estat a l'NBA, que en arribar a Europa s'ha convertit en un dels pivots més dominants del continent . Ho té tot, sempre intenta ajudar i treballa d'una forma meravellosa. 

Amb quin jugador de l'equip et portes millor fora de la pista?

No em quedaria amb un sol. Al final en el grup hi ha molts companys de selecció com Abrines, Joel Parra, Oriol Paulí que portem jugant junt molt de temps, però sincerament, em feia molta il·lusió tornar a jugar amb Satoransky. Ja fa dotze anys que vam jugar junts a Sevilla i en fa 3 que vam jugar a Nova Orleans. Ens hem vist créixer tota la vida i em fa molta il·lusió tornar a compartir vestuari amb ell.

Dins del vestuari teniu alguna manera de fer cohesió?

Tenim un joc de cartes que es diu la "Pocha". El vam treure de la selecció, allà vam començar-hi a jugar i ara estem instaurant-lo al vestidor. És un joc de cartes molt divertit el qual juga tothom, jugadors, staff, físios, utillers. En qualsevol estona lliure que tenim, en el dia a dia, en viatges és una bona manera de fer equip i passar una bona estona tots junts.

I per acabar, el català com el portes?

"Molt bé". Estic aprenent, intento parlar en català amb la família i aprendre el màxim d'expressions i paraules possibles. Quan puc i m'animo també deixo anar alguna frase. Vaig a poc a poc, però vaig fent. Espero que en un parell de mesos pugui ja respondre alguna pregunta o fer fins i tot una entrevista.

Més notícies aquí