Local

Barça – Panathinaikos: Retorn a la senda de la victòria (80-72)

Els culers han superat el conjunt grec en un partit excel·lent tant en atac com en defensa de Grimau en el debut en Eurolliga de Dame Sarr

El duel marcat per ser el primer entre els germans Hernangómez s’ha decantat del costat del germà gran, Willy. El Barça ha superat el Panathinaikos amb un resultat final de 80-72. Els grecs, amb baixes a la plantilla, no han sabut defensar-se de les envestides dels jugadors dirigits per Roger Grimau que han fet oblidar les dues derrotes de la setmana passada.

Amb la victòria, els blaugranes en sumen cinc de sis a la màxima competició europea i es mantenen en les primeres posicions d’aquesta. De retruc, sumen el seu trentè triomf davant els grecs a l’Eurolliga.

Control inicial del partit

Els de Roger Grimau han començat el partit totalment endollats, tant en atac com en defensa. Oscar Da Silva ha encetat el marcador amb un tir de dos que ha activat els Dracs. 18 segons després, però Jerian Grant amb un triple ha avançat els grecs. Aquest ha estat l’únic cop on el Panathinaikos ha anat per davant al marcador al primer quart.

El Barça no ha cedit terreny i amb un encertat tir de tres de Nikola Kalinic (10) els jugadors del Barça han arribat a una diferència de +6. Jan Vesely (9) ha estat elèctric durant el quart inicial amb cinc punts, dues recuperacions, dos rebots i una assistència. Aquesta aportació en ambdues bandes de la pista ha estat clau per a mantenir l’avantatge per als jugadors blaugrana. Un 2+1 de Jerian Grant ha retallat distàncies per als jugadors dirigits per Ataman que han acabat aquest període per darrere 21-20.

El Palau, més blaugrana que mai

El Barça ha volgut continuar manant al marcador i deixar enrere les dues derrotes sofertes la setmana passada. Alex Abrines ha estat la flama que ha encès el Palau Blaugrana. Ha convertit un rebot ofensiu en esmaixada quan els grecs han intentat prémer una mica l’accelerador. L’encert d’Oriol Paulí (12) ha estat clau per eixamplar la superioritat del Barça sobre el Panathinaikos. Amb vuit punts ha estat el líder anotador en aquest parcial pels de Grimau.

Els grecs han estat inoperatius en atac on han notat les baixes de Papapetrou, Vildozas i Sloukas. A més, el seu líder en anotació, Mathias Lessort, no ha estat encertat. Rebot rere rebot, cistella rere cistella, els culers han ampliat el resultat que ha arribat a una màxima diferència +13 punts. El tram final d’aquests segons deu minuts ha estat liderat per un encertadíssim Jabari Parker (17) que ha finalitzat el quart amb vuit punts i quatre rebots (dos  d’ells ofensius). Aquesta eficiència ofensiva del jugador estatunidenc s’ha traduït amb un final de període que el Barça ha tancat amb 24-13 al parcial (45-33 al total).

Un Barça de 10...

Els culers han començat la segona meitat igual que la primera, anotant. Parker ha estat l’encarregat de continuar amb la tònica ofensiva. El Barça ha arribat a aconseguir una diferència de 20 punts gràcies a un triple de Satoransky. A falta de 3:10 per acabar el tercer quart, el resultat era de 61-41 favorable als de Grimau. Els “gladiadors” grecs no han trobat la solució per fer front als atacs dels rivals i han vist com el Barça i el Palau no han perdonat. Per a entendre l’encert blaugrana i el desencert grec s’ha de destacar la diferència en els rebots que ha arribat a ser de +19 favorable als de Grimau.

Parker ha seguit en ratxa i, davant una gran ovació dels assistents que s’han aixecat dels seients, ha deixat els seus companys amb una diferència de 21 punts al marcador (68-47). Aquesta s’ha eixamplat fins a 24 i ha deixat el marcador 71-47 al final del tercer quart. Deu minuts perfectes pels de Grimau que han trobat encert en tots els sectors i factors del partit.

...i un Panathinaikos que ha caigut de peu

Els jugadors dirigits per Ataman han volgut marxar del Palau amb el cap alt. I s’han acostat gràcies als punts de Kyle Guy i Aleksander Balcerowski. Els visitants han arribat a retallar la distància fins als vuit punts. Un últim quart favorable al Panathinaikos que ha finalitzat 9-25. D’aquest mode, el resultat final d’aquest sisè partit d’Eurolliga ha finalitzat amb victòria culer per 80-72.