Local

Xavi: "És una oportunitat que no es pot deixar escapar"

El tècnic blaugrana ha parlat de la possibilitat d'assegurar-se la classificació pels vuitens de la Champions i del moment futbolístic de l'equip

Xavi Hernández pot aconseguir aquest mateix dimarts la seva primera classificació per als vuitens de final de la Champions com a entrenador. Si el Barça és capaç de puntuar a Hamburg contra el Xakhtar Donetsk serà entre els 16 millors d'Europa, en el que "és una oportunitat que no es pot deixar escapar. La classificació és el primer objectiu, i el segon és passar com a primers de grup, i ho tenim a la nostra mà."

El retorn de futbolistes importants en un moment clau

Després d'uns partits molt exigents, aguditzats per les baixes d'alguns jugadors, el tècnic blaugrana confia a recuperar el nivell futbolístic. "Hem de tenir més el domini del partit. Anem recuperant a jugadors tan importants com Pedri, Raphinha, Lewandowski, Kounde... són futbolistes vitals per a l'equip, més enllà del seu nivell futbolístic."

I per això, el partit d'aquest dimarts pot servir per a alinear sensacions futbolístiques amb un resultat favorable, tot i que no serà fàcil. "Hem d'imposar la nostra identitat, és la clau. Volem jugar un futbol excels i guanyar de golejada. Aquesta seria la pel·lícula ideal, però no passarà cada partit. Hi ha un rival, pots estar menys inspirat... Hem de buscar aquesta continuïtat i exigir-nos més en aquest sentit", ha assegurat.

Dos anys de Xavi a la banqueta

A banda del partit contra els ucraïnesos, aquesta setmana, concretament el dimecres, es compliran dos anys del nomenament de Xavi com a entrenador del primer equip, i n'ha fet un balanç més que positiu. "Crec que hem fet un molt bon treball. No només jo, també l'staff, els futbolistes, el club... però estem a la meitat del camí de recuperar a un Barça gran. Hem de recuperar l'excel·lència". Tota una declaració d'intencions.

Més notícies aquí