Local

Shakhtar Donetsk – Juvenil A: Primera oportunitat per certificar la classificació

El conjunt blaugrana va viatjar a Hamburg, seu del partit, amb l'objectiu de segellar el bitllet per a la següent ronda i fer un pas més per aconseguir la primera plaça que dona accés als vuitens de final de manera directa

El Juvenil A del FC Barcelona s'enfronta aquest dimarts al Shakhtar Donetsk en el duel corresponent a la quarta jornada de la fase de grups de la UEFA Youth League (12:00 hores). El conjunt blaugrana es va desplaçar aquest dilluns a Hamburg, seu dels partits com a local del Shakhtar Donetsk pel conflicte armat per la guerra amb Rússia, en la mateixa expedició del primer equip, com és habitual en aquesta fase de la competició, ja que la disputa amb els mateixos equips que la Lliga de Campions.

El Shakhtar només ha guanyat un dels tres partits disputats fins ara i ha de sumar tres punts a l'Edmund Plembeck per a continuar mantenint opcions de classificació, i l'equip que dirigeix l'Òscar López, amb ple de victòries a la Youth League.

Els blaugrana arriben al partit amb un gran nombre de baixes, nou d'elles per la convocatòria de la selecció espanyola al Mundial sub-17 – Héctor Fort, Pau Cubarsí, Marc Bernal, Pau Prim, Juan Hernández, Marc Guiu, Quim Junyent i Andrés Cuenca, amb Espanya, i Noah Darvich, amb Alemanya - a més dels lesionats Jan Molina, Adrian Simons i Álvaro Cortés. D'aquesta manera, reforçat amb jugadors del Juvenil B i cadets, constitueix un dels equips més joves de la història de la competició.

Declaracions prèvies

"Volem aconseguir la classificació, però el més important és que els jugadors agafin bagatge en aquest tipus de competició", ha destacat el tècnic Òscar López pels mitjans del club. "Els dos equips volem ser protagonistes amb la pilota, hem de jugar amb el nostre estil, la nostra idea i la nostra filosofia", sentenciava el tècnic blaugrana.

En aquesta línia, el jugador Cristo Muñoz ha afegit que "afrontem el partit amb molta il·lusió, per nosaltres és una competició molt important" i que "sabem que és una competició en què no ens podem relaxar, hem de fer noranta minuts de bon joc i de control".

L'equip es va exercitar aquest dilluns a la tarda a la ciutat esportiva de l'Hamburg, amb fresca hivernal i amb un clima lleugerament plujós. 

Convocatòria de 20 jugadors

Per aquest partit, el tècnic Òscar López ha convocat a 20 jugadors que s’han desplaçat a Hamburg per afrontar aquest partit: Yaakobishvili, Aarón Alonso, Sergi Dominguez, Eman Kospo, Albert Navarro, Guillem Víctor, Landry, Héctor Rangel, Joan Anaya, Cristo, Brian Fariñas, Guille, Xavi Espart, Manu Vila, Toni Fernández, Dani Rodríguez, Nil Calderó, Hugo Alba, Arnau Pradas i Òscar Gistau.

Més notícies aquí