Local

Al Ahly - Barça: Bitllet a semifinals (26-37)

Els blaugranes s'enfrontaran al Füchse Berlín a la següent ronda després de derrotar al conjunt indi gràcies a una segona meitat pletòrica (FOTOS: IHF / Jozo Cabraja / Kolektiff)

El FC Barcelona ha aconseguit la classificació per a la final a quatre de la SuperGlobe. Els blaugranes han derrotat a l'Al Ahly (26-37) en un duel igualat en la primera meitat, però que en la segona, el partit s'ha trencat completament. Pol Valera ha tornat a fer una actuació memorable amb 7 gols on Carlsbogard i Dika Mem l'han acompanyat amb 4 cadascun.

L'últim partit de la fase de grups de la SuperGlobe no ha deixat indiferent a ningú. Els blaugranes venien d'una victòria contundent contra l'Al Noor i avui s'enfrontaven a l'Al Ahly. De la mateixa manera que ho van fer contra els saudites, els culers han sortit a pista molt concentrats, conscients que la victòria era una fita important.

Treuen el cap per dominar el marcador

Encara que a priori els blaugranes eren superiors, el conjunt indi ha volgut imposar un ritme molt alt on els de Carlos Ortega no se sentissin còmodes per així aconseguir un bon marcador de cara a la segona part. Malgrat els objectius dels africans, el Barça ha sabut contrarestar la valenta ofensiva rival i després d'uns primers minuts amb el duel igualat, els de Carlos Ortega han començat a dominar al marcador.

Al minut 26, els barcelonins han aconseguit obrir escletxa posant el +3 (13-16) en el lluminós, una diferència que s'ha mantingut fins al final de la primera meitat. Ara bé la nota negativa de la primera meitat ha estat l'expulsió de N'Guessan que ha vist la targeta vermella. Carlsbogard ha estat un dels protagonistes del primer temps anotant dos gols crucials que han permès al Barça mantenir la renda obtinguda en anar a vestidors (16-19).

Sentencien el duel

A la represa, els blaugranes han començat a ampliar la diferència. Amb una defensa sòlida i encertats de cara porteria el comptador culer ha anat augmentat sustentament a mesura que passaven els minuts. Els gols de Pol Valera han fet créixer l'escletxa que els primers minuts de la segona part ja arribava a +6.

Amb el conjunt indi perdent pistonada, els culers només han hagut de continuar amb el seu joc i això els ha portat a segellar el triomf (26-37) que els dona pas a la final a quatre de la competició intercontinental. El conjunt de Carlos Ortega s'enfrontarà aquest dissabte a les 15.30 hores al Füchse Berlín, el vigent campió de la Lliga Europea.

FITXA DEL PARTIT

Al Ahly, 26
Barça, 37

Al Ahly: Ibrahim, Khairy,  Hesham, Abdou, El Masry, Ramadan, Hassan - set inicial - Ashour, Ahmed, Nabil, Magdy, Rashid, Dahroug, Saifeldeen, Adel

Barça: Pérez de Vargas, Aleix, D. Mem, Valera, Frade, N'Guessan, Ariño - set inicial - Wanne, Langaro, Carlsbogard, Petar Cikusa, Richardson, Blaz Janc, Javier Rodriguez, Petrus, Nielsen.

Parcials: 4-3, 6-5, 9-9, 10-12, 13-15, 16-19 // 16-23, 17-25, 20-27, 22-30, 24-34, 26-37

Àrbitres: Horacek Vaclav - Novotny Jiri. Targeta vermella pel blaugrana Timothey N'Guessan