Local

Barça - Estrella Roja: Victòria treballada al Palau (86-81)

Un partit ple de parcial entre els dos equips s’ha decantat a favor dels blaugranes en els instants finals amb un gran Jabari Parker

El Barça ha aconseguit una victòria treballada i patida contra l’Estrella Roja al Palau Blaugrana (86-81). Els de Roger Grimau, tot i haver agafat avantatges considerables en el marcador, han vist com el conjunt serbi els hi retallava distàncies cada vegada. Tot i això, els blaugranes s’han fet forts i han obtingut un triomf molt important per continuar a la part alta de l’Eurolliga. A més, s’han produït els retorns de Laprovittola i Jokubaitis a l’equip després de les seves respectives lesions.

Primer quart igualat

El Barça ha començat molt endollat defensivament malgrat que ha permès alguns rebots ofensius per part de l’Estrella Roja, l’equip més rebotejador ofensivament de la competició, i precisament contra els blaugranes, que són el conjunt que més rebots agafa en termes defensius. Vesely s’ha fet fort a la pintura i ha aconseguit el primer avantatge significatiu pels culers en els primers instants de partit (15-6, min. 5).

Tot i això, l’entrada de Teodosic a la pista ha revolucionat l’atac de l’Estrella Roja, que ha aconseguit un parcial de 0-8 a favor dels serbis i ha obligat Roger Grimau a demanar temps mort. Jabari Parker ha trencat la reacció visitant amb un triple necessitat davant la falta d’encert (18-14, min. 8). Així, el Barça ha tancat el primer quart amb un mínim avantatge en el marcador (21-18).

De més a menys en el segon període

Entre Hernangómez, que ha agafat el relleu de Vesely com a dominador de la pintura, i Parker, que ha sigut un detonant en l’atac blaugrana, s’ha obtingut el màxim avantatge en el marcador als primers minuts del segon període (39-23, min. 14), amb bones transicions ofensives i la captura del rebot defensiu que tant ha costat en el primer quart. El Palau no ha parat de vibrar amb les espectacularitats de Willy i de Jabari.

Ara bé, en els primers 10 minuts, l’Estrella Roja ha aixecat el vol i en un parcial contundent, els serbis s’han apropat en el marcador rebaixant de manera considerable la diferència en l’electrònic. Un triple en els últims segons de Nedovic ha fet retallar l’avantatge culer fins als quatre punts al final del segon quart després d’haver tingut un +16 (47-43).

Vivint un déjà-vu

El Barça ha recuperat sensacions en els primers compassos del tercer període i ha tornat a aconseguir un avantatge significatiu (55-46, min. 24). Tanmateix, també ha revifat l’encert des de la línia de tres, amb triples de Parker, Satoransky i Laprovittola, que avui ha tornat amb l’equip després de quatre partits lesionat.

No obstant això, s’ha tornat a viure un déjà-vu, amb l’Estrella Roja tornant a remuntar el duel amb un altre parcial per apropar-se en el marcador (61-57, min. 28). L’encert dels serbis no s’ha aturat i només una gran cistella de Jabari Parker creuant tota la pista li ha acabat donant un altre petit marge als blaugranes per encarar els últims 10 minuts de partit (65-62).

Resisteixen l'embat serbi

Els primers instants del darrer quart s’han convertit en un intercanvi de bàsquets entre ambdós equips. Jokubaitis, que també tornava a la disciplina blaugrana, s’ha apoderat de l’atac local i amb cinc punts consecutius ha evitat l’embat serbi (72-67, min. 33). A més, també ha servit en safata una gran esmaixada a Vesely per continuar empenyent l’equip cap a la victòria. Malgrat l’esforç blaugrana, l’Estrella Roja ha continuat dins del partit a base de triples i ha col·locat l’empat en el marcador en els últims dos minuts (78-78, min. 38).

Un Vesely dominador sota el cèrcol i una cistella a la desesperada de Jabari Parker en l’últim segon de possessió han fet explotar el Palau Blaugrana, que ha vist com els blaugranes han agafat un avantatge en el marcador que ja no han deixat anar, malgrat els intents de l’Estrella Roja de capgirar el resultat. Així, el Barça de Roger Grimau ha aconseguit la sisena victòria en set partits a l’Eurolliga.