Local

Els rivals mexicans del Barça al llarg de la història

Fins a 32 vegades el club català s'ha enfrontat contra un equip de Mèxic

Abans de l'aturada nadalenca, els blaugranes afrontaran un compromís amistós. El 21 de desembre els homes de Xavi viatjaran cap a Dallas per enfrontar-se al Club América de Mèxic, el primer classificat de la Lliga mexicana. El duel entre catalans i mexicans no és un fet inèdit, ja que al llarg de la història, els culers han disputat un total de sis enfrontaments contra aquest mateix equip.

Ara bé, l'América no ha estat l'únic conjunt mexicà que ha jugat contra els blaugranes. El d'aquest mes serà el 33è duel entre mexicans i barcelonins, sent el primer l'any 1937 contra el Club América i el darrer el 2022 contra el Pumas en la 57a edició del trofeu Joan Gamper.

El club mexicà que més vegades ha jugat contra els culers

Àguiles i blaugranes es van veure les cares per primer cop l'any 1937. Aquella temporada, el conjunt culer va fer un Tour per Mèxic on va disputar un total de deu duels. Dos d'ells van ser contra el Club América, on els blaugranes van perdre el primer per 2-0 i en el segon es van imposar per 2-3.

Van haver de passar més de seixanta anys perquè ambdós conjunts es tornessin a trobar en un terreny de joc. L'any 2003 i 2006 van disputar dos amistosos on el balanç va caure a favor del conjunt mexicà per 2-0 i 4-4. Al final d'aquell mateix any, es van retrobar, però aquest cop lluny de ser un amistós, el matx corresponia a les semifinals del Mundialet de Clubs on els blaugranes van guanyar per 4-0, però que en la final van caure per 1-0 contra l'Internacional de Brasil.

Finalment, el precedent més recent es va celebrar el 2011. Un nou amistós va reunir a barcelonins i mexicans en un terreny de joc a Dallas, precisament la ciutat on es diputarà el partit d'aquest 21 de desembre. El duel va acabar amb una nova victòria pel Club América (2-0).

Trenta-dos duels contra equips mexicans

El del pròxim 21 de desembre serà el 33è duel entre mexicans i catalans. Sis d'ells han sigut contra el Club América, però la resta es reperteix entre 15 combinats més. Els més excepcionals han estat dos partits contra la Selecció Mexicana i un contra un combinat de jugadors de Jalisco, però els culer també han jugat contra: Atlante, Real Club España, Necaxa, Asturias, Cidosa, Guadalajara, Pumas UNAM, Oro de Guadalajara, Monterrey, Cruz Azul, Puebla, Tigres, i Club León.

Entre aquest munt de contrincants a banda de diputar partits amistosos, també destaquen alguns matxs especials. Per exemple, el 1981 es va celebrar un partit en homenatge a Asensi a Barcelona contra el Puebla. Aquell mateix any també es va disputar dues competicions amistoses com la Copa Presidente contra la Cruz Azul i la Copa Amistad contra la Selecció de Jalisco. I finalment, el 2014 i el 2022, els blaugranes van disputar el Gamper contra equips mexicans: el Club León i el Pumas.

 

 

Més notícies aquí