Local

Baskonia – Barça: Desfeta al País Basc (94-71)

El Barça rep la segona derrota a l’Eurolliga davant un molt encertat Baskonia

El Barça ha caigut contra el Baskonia (94-71) en un partit molt gris pels de Grimau, que han tingut un bri d’esperança al tercer quart. Laprovittola i Da Silva han estat els líders en atac per part dels catalans, però no han pogut evitar la segona derrota en aquesta Eurolliga. Markus Howard, amb 26 punts, s'ha erigit com la gran estrella del partit.

Els d’Ivanovic, molt superiors

El primer quart ha tingut un clar domini basc. Oscar Da Silva ha estat la gran esperança culer, ja que ha realitzat fins a 10 punts en quatre minuts per a intentar mantenir a ratlla el Baskonia. McIntyre, per part del conjunt vitorià, ha estat el màxim anotador i seu ha estat el tercer triple seguit dels bascs que els ha situat fins a 10 punts per damunt. Els de Dusko Ivanovic s’han mostrat molt encertats i han finalitzat el primer període 26-18.

Els segons 10 minuts han seguit un ritme similar per part del Baskonia, que ha assecat els jugadors de Roger Grimau -que als minuts finals ha rebut una tècnica-. Els jugadors blaugrana han sumat únicament 11 punts durant el segon quart. L’entrada de la gran referència dels blau-i-vermells, Chima Moneke, ha fet més gran la ferida culer i ha sumat set punts. Un triple de Howard ha col·locat la diferència de punts més gran de tot el partit: +25. Aquesta s’ha reduït fins als 16 de final de quart.

El Barça no s’ha rendit

A la tornada dels vestidors, els jugadors blaugrana han mostrat per què són el segon classificat a l’Eurolliga. Un parcial de 4-15 ha apropat els culers al marcador gràcies a l’encert d’Abrines i Laprovittola, que han estat els referents de Grimau a la pista. El base argentí ha finalitzat el tercer quart amb 12 punts, on ha estat la flama de l’esperança per als aficionats blaugrana. L’eficàcia del Barça ha estat de tal nivell que ha acabat amb 15-24 el quart a favor.

Durant l’últim quart, l’equip blaugrana ha aguantat les envestides basques, liderades per Howard i Moneke. Els de Grimau han intentat mantenir la bona dinàmica del període anterior, però no ha estat suficient per a culminar la que hagués pogut ser una remuntada històrica. Així doncs, els jugadors entrenats per Ivanovic, endollats totalment en atac, s’han sobreposat als culers per 94-71.