Local

UCAM Murcia - Barça: S'escapa el triomf al darrer quart (82-73)

Els blaugranes han acumulat la tercera derrota en la competició regular després d'un duel molt igualat que s'ha decidit en els minuts finals

El FC Barcelona ha deixat escapar la victòria al Palacio de Deportes de Múrcia (82-73). Després d'un duel molt igualat, els de Roger Grimau han acumulat la tercera derrota de la temporada davant d'un conjunt murcià molt solvent tant en atac com en defensa. Ni els punts de Willy Hernangómez (15) ni els de Satoransky (11) ni els de Laprovittola (11) han frenat a l'equip entrenat per Sito Alonso que ha aprofitat els punts dèbils dels barcelonins.

Duel igualat

Molta intensitat al Palau d'Esports de Múrcia. El duel de la desena jornada de la lliga Endesa ha començat amb les pulsacions molt accelerades. El primer quart ha estat un autèntic frec a frec entre els dos equips on el combinat local ha sortit lleugerament beneficiat (23-20). Aquest petit avantatge ve, en part, de la superioritat de Moussa Diagné en la pintura. El pivot murcià s'ha fet fort davant de Willy Hernangómez i ha aprofitat la seva altura per sobrepassar el combinat culer.

L'intercanvi de cops s'ha mantingut en el segon quart. I és que el matx ha mantingut un ritme alt de puntuació en la primera part. Els murcians han trobat tirs fàcils entrant fins a la cuina davant d'un conjunt culer que ha estat fràgil defensivament en aquestes accions. Però els de Roger Grimau els han seguit l'estela a ritme de tirs exteriors.

En la primera meitat del segon quart, els de Sito Alonso han comandat lleugerament el marcador, però a partir de l'equador del temps, el Barça ha pres la iniciativa, tot i que no ha estat suficient per marxar a vestidors amb el partit trencat (35-38).

Cap equip aconsegueix imposar-se

A la represa, el guió de partit no ha canviat. Tant el combinat barceloní com el murcià han seguit el mateix ritme de partit. Això ha mantingut la igualtat al parquet. El marcador, però ha estat en gran part dominat pel Barça. Amb un avantatge mínim els de Roger Grimau han mantingut sempre entre un i quatre punts de distància. En tan sols una ocasió, els locals han empatat el duel (47-47, min. 24)

Ennis ha capitanejat l'atac roig amb 10 punts al tercer quart, però l'ofensiva blaugrana guiada per Laprovittola (7 punts) i acompanyada per Willy i Parker han neutralitzat la bona actuació del base. Amb 58-62, s'ha arribat al darrer assalt amb tot per decidir.

S'escapa el triomf

Malgrat aguantar la gran part del quart per davant en el marcador, els blaugranes no han completat un bon darrer quart. Han concedit massa cistelles fàcils i això ha passat factura. A poc més de dos minuts pels finals els murcians han empatat el marcador i partir d'allà han començat un recital d'anotació mentre els culers fallaven els seus tirs. Finalment, el partit ha acabat amb la desfeta blaugrana per 82-73.