Local

Dos anys del debut de Xavi a la banqueta del Barça

El Barça-Espanyol del 20 de novembre del 2021 va ser el primer partit de l’era Xavi

20 de novembre. Aquesta data estarà marcada en vermell al calendari de Xavi Hernández cada any. I és que aquell dia, però del 2021, el tècnic egarenc va debutar a la banqueta del FC Barcelona com a entrenador culer. Precisament, ho va fer en un derbi català contra l’Espanyol a l’Spotify Camp Nou, amb victòria per la mínima per part dels blaugranes. Aquest 20 de novembre del 2023, doncs, es compleixen dos anys de l’estrena de Xavi com a entrenador del Club de la seva vida.

El debut de Xavi a la banqueta

L’entrenador de Terrassa es va asseure per primer cop a la banqueta del Barça en un derbi d’alt voltatge contra l’Espanyol. Memphis Depay va ser l’autor de l’únic gol del partit, marcat des del punt de penal als primers minuts de la segona part. Tot i el resultat efímer, des del primer moment ja es va demostrar el joc de Xavi Hernández al capdavant del Barça, amb un bon percentatge de possessió de pilota i la utilització en gran part dels extrems.

Els números de Xavi com a entrenador blaugrana

En l’aspecte numèric, Xavi Hernández ja suma 107 partits disputats a les seves espatlles com a entrenador del Barça. El tècnic egarenc n’ha guanyat 67, n’ha empatat 19 i n’ha perdut 21. Precisament, en l’últim enfrontament contra l’Alabès, el conjunt blaugrana va arribar als 200 gols marcats en l’era Xavi, amb la diana de Lewandowski de penal.

A l’altra porteria, el Barça ha concedit 102 gols. A més, Ter Stegen és el jugador més utilitzat de l’entrenador blaugrana, amb 102 partits jugats, seguit de Gavi (97), Ferran Torres (87) i Frenkie de Jong (84). En l’aspecte golejador, Lewandowski se situa al capdavant, amb 41 gols marcats sota les ordres de Xavi.

Després de dues temporades al capdavant del Barça, el tècnic egarenc ha aconseguit dos títols, amb la consecució de la Lliga i de la Supercopa d’Espanya la temporada passada. A més, l’entrenador blaugrana va renovar, fa uns mesos, el seu contracte fins al 2025 amb un any més opcional.

Més notícies aquí