Local

Maccabi - Barça: Triomf exigent (90-92)

Els blaugranes han aconseguit una nova victòria en la competició europea després d'un duel molt disputat

Duel a la part alta de la classificació amb desenllaç feliç. El FC Barcelona ha derrotat al Maccabi de Tel-Aviv (90-92) després d'un matx molt disputat on un ritme d'anotació alt ha marcat el duel. Els blaugranes han pogut sumar la setena victòria europea i es mantenen en segona posició en la taula classificatòria.

Els locals imposen el compàs

Jugant contra el Maccabi a Belgrad i a porta tancada. El duel amb circumstàncies atípiques ha començat amb un ritme anotador accelerat. Ells blaugranes han sortit molt desordenats en defensa i això ho ha aprofitat el combinat de Tel Aviv per imposar un marcador elevat que ha obligat als blaugranes a no fallar els llançaments.

Malgrat que els de Roger Grimau no han començat amb bon peu en l'aspecte defensiu concedint molts tirs lliures i acumulant pilotes perdudes, no han deixat escapar al Maccabi en el lluminós. Els punts Laprovittola (9) han estat claus per mantenir-se dins del matx (31-26) en acabar el primer període.

Els blaugranes entren en el partit

Al segon quart, els barcelonins han sortit amb una altra energia. Els blaugranes han corregit els errors en defensa i això ha frenat lleugerament l'anotació local. Aquests petits canvis han permès al Barça plantar cara i sobreposar-se en el marcador després d'un triple d'Abrines i dos tirs lliures de Willy Hernangómez (42-43, min. 17). Abrines ha continuat amb el canell calent i dos triples seguits han aconseguit empatar al marcador per arribar al descans 51-51.

A la represa, el combinat dirigit per Roger Grimau ha sortit com un coet. Amb un parcial de 0-10 ha donat un cop de puny sobre la taula i ha posat la màxima diferència del duel (51-61). L'encert de l'equip culer ha vingut de les mans de la dupla Nnaji Parker que tant en atac com en defensa han fet un paper excel·lent. Ara bé, el conjunt israelià ha tornat el cop i s'ha recuperat de l'ensopegada inicial i s'ha posat a 2 punts abans d'arribar a l'últim assalt (68-70).

Desenllaç culer

El darrer quart ha estat un frec a frec entre els dos equips. El Barça arribava amb Willy i Nnaji amb 4 faltes, però això no ha condicionat l'atac blaugrana que s'ha mantingut sòlid davant d'un Maccabi que ha intentat arravatar el control del marcador. Però, per sort s'ha quedat en un intent, perquè després d'un final tens on el Maccabi ha tingut l'opció de guanyar amb un triple forçat, el llançament ha tocat el cèrcol i finalment no ha entrat. El resultat final 90-92.