Local

Els infants ingressats a l’Hospital Vall d’Hebron reben la visita de membres dels equips de bàsquet del Barça

Joel Parra, Oscar da Silva i Dame Sarr, del masculí, i Anna Cruz, Paula Ginzo i Jolene Anderson, del femení, han compartit una jornada amb els nens i nenes hospitalitzats i les seves famílies en el marc de la iniciativa ‘Nadal tot l’any’ de la Fundació FC Barcelona

Els infants de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron han rebut aquest dimecres una visita molt especial: la de tres jugadors i jugadores dels primer equips masculí i femení de bàsquet del Barça. Es tracta d’una iniciativa solidària impulsada per la Fundació FC Barcelona, dins de la campanya ’Nadal tot l’any’, i suposa un moment de gran emoció i alegria per a aquests nens, nenes i adolescents, alguns dels quals estan afectats per greus malalties. Rebre el suport i els ànims dels esportistes blaugrana fomenta el benestar emocional a través del reforç d’emocions positives, la imaginació i la il·lusió. 

La delegació del FC Barcelona ha estat rebuda pel Dr. Antonio Roman, director assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i Maria Ángeles Aceituno, adjunta a la direcció d’infermeria, als quals han fet entrega d’una samarreta signada pels jugadors i jugadores. Després d’intercanviar unes paraules, els jugadors Joel Parra, Oscar da Silva i Dame Sarr i les jugadores Anna Cruz, Paula Ginzo i Jolene Anderson han dedicat hora i mitja a visitar la planta d'hospitalització d'oncologia pediàtrica i la Unitat de Trasplantats Infantils, durant la qual han compartit emocions, signat autògrafs, s’han fet ‘selfies’ i han repartit obsequis, somriures i il·lusió. Una teràpia formidable per a aquests nens i nenes en aquestes circumstàncies. L'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia del tractament i en la millora dels processos de recuperació dels infants.

En aquesta ocasió, després de la visita a les plantes d’hospitalització, els jugadors i jugadores han compartit una estona a la sala d’actes amb deu infants de La Casa dels Xuclis, que estan rebent tractament oncològic. Allà han tingut temps de xerrar d’esforç i superació, dos valors que comparteixen esportistes i pacients, i fins i tot de jugades i trucs per fer un triple. 

Aquesta visita es fa en el marc de la iniciativa solidària ‘Nadal tot l’any’ dins del programa de Benestar Emocional de la Fundació FC Barcelona. Conscients de la capacitat que el FC Barcelona i els seus esportistes tenen per aportar emocions positives a infants en situació de malaltia en el transcurs de la seva hospitalització, la Fundació organitza periòdicament visites a diferents hospitals pediàtrics de Barcelona. Aquestes visites són un moment de gran alegria i emoció, sensacions que també viuen d’una manera molt especial els jugadors i les jugadores.

Més notícies aquí