Local

Xavi: "Tenim una prova d'alt nivell contra un equip top"

El tècnic blaugrana ha tocat molts temes en la roda de premsa prèvia a rebre l'Atlètic: elogis a Simeone, la importància de l'afició o la motivació de João Félix

Xavi Hernández és més que conscient de la dificultat que comporta enfrontar-se a un equip com l'Atlètic de Madrid. Ho ha viscut moltes vegades com a jugador, i també ho ha fet com a entrenador, on ja ha tingut algunes batalles futbolístiques amb el Cholo Simeone. Aquest diumenge, a les 21.00h i a l'Estadi Olímpic, la primera de la temporada 2023/24.

La importància de l'afició

Sobre això, Xavi ha assegurat que són "tres punts més, però és un rival directe per guanyar títols aquesta temporada. Juguem a casa i necessitem a l’afició. És importantíssim que pugi gent a Montjuïc, que estigui amb nosaltres per poder fer un bon partit." Futbolísticament, el Barça es trobarà un equip en forma i amb un entrenador molt admirat pel tècnic culer.

Vols venir al FC Barcelona vs Atlético de Madrid?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra Entrades

Elogis per al Cholo Simeone

"Als equips de Simeone sempre és difícil atacar-los bé. Cada dia que passa tinc més respecte i admiració pel Cholo. Per tot el que ha fet. Tants anys en un club gran... ha canviat la història del club i té molt de mèrit. S'ha anat adaptant als jugadors que té. Ara té jugadors més dotats tècnicament, d'un perfil més ofensiu, però té les dues coses. Tots treballen i corren per l'equip. Aquesta és la grandesa del Cholo", s'ha sincerat Xavi, elogiant el seu homòleg a la banqueta matalassera. A més, l'Atlètic arriba en forma, amb quatre victòries seguides i assolint un nivell altíssim de joc, com recorda Xavi: "Tenim una prova d'alt nivell, contra un equip de Champions, i el diumenge que ve una altra. Així és el Barça."

El suport del president

A més, l'últim entrenament previ al partit ha comptat amb la visita del president Joan Laporta, un fet que sempre agrada a l'entrenador. "Ve de tant en tant. Baixa bastant i ens ha animat que fem un gran partit. Ens mostra moltíssima confiança, en l'staff i en els jugadors. Sempre està positiu, de bon rollo i amb humor, i és una alegria sempre que ve al vestidor."

La motivació de João Félix

Un partit entre dos grans equips, on tampoc s'escapen els noms propis com el de João Félix, cedit pels madrilenys a Can Barça. "Li ha de servir com a motivació extra, jugar contra ells. Està molt motivat i feliç. El veig content i ens aporta molt. Està molt implicat, i estic encantat amb el seu rendiment i la seva adaptació al grup."

Ter Stegen tampoc arriba

En canvi, que seguirà sense aparèixer en aquest partit és Marc-André Ter Stegen. El porter, que ja va ser baixa a Vallecas i contra el Porto, encara no ha superat les molèsties a l'espatlla, com admetia Xavi. "S'ha provat, però té molèsties, i veurem la setmana que ve. Està trist per no poder ajudar, però està descartat per a demà".

Més notícies aquí