Local

El sorteig de l'Eurocopa 2024, en clau blaugrana

La selecció espanyola i l'holandesa han estat encreuats en els dos grups més difícils sobre el paper de la competició

La 17a edició de l'Eurocopa ja té la fase de grups definida. Molts jugadors blaugranes tindran l'oportunitat de disputar i guanyar una nova competició continental. Ara bé per a fer-ho hauran de superar una fase de grup que pot ser frenètica. Però per sort, en la primera ronda, a falta que es decideixin els darrers tres equips participants, tots els culers tenen opcions de classificar-se, ja que no s'ha produït cap emparellament dins dels grups.

Els únics jugadors que es poden trobar durant la fase de grups serien Frenkie de Jong i Robert Lewandowski en el cas que el polonès aconsegueixi la classificació. És aleshores quan quedaria encaixat en el grup D, sens dubte un dels més exigents del torneig (Holanda, Àustria, França i el Guanyador del Play-off A).

A l'equip que també li ha tocat un grup difícil és a la selecció de Luis de la Fuente, el combinat a priori amb més participació blaugrana. La Roja haurà de superar a Croàcia, Itàlia i Albània (grup B) si volen certificar la seva participació en la següent ronda.

La resta de blaugranes han quedat en: Ter Stegen i Gundogan amb Alemanya al grup A, Christensen amb Dinamarca al grup C i Joao Félix i Cancelo al grup F.

El funcionament

Els 24 equips classificats han estat dividits en sis grups de quatre seleccions. Avançaran a vuitens de final, les seleccions que acabin en primer i segon lloc. A més, també tindran oportunitat de classificar-se les quatre terceres classificades amb més punts.

Encara, però queden per descobrir tres equips que disputaran les semifinals el 21 de març del 2024 i les finals el 26 de març del 2024. Els tres equips guanyadors d'aquests partits completaran el quadre de 24 equips de la fase final de l'Eurocopa.

Grups

A: Alemanya, Escòcia, Hongria, Suïssa

B: Espanya, Croàcia, Itàlia, Albània

C: Eslovènia, Dinamarca, Sèrbia, Anglaterra

D: Guanyador del play-off A, Holanda, Àustria, França

E: Bèlgica, Eslovàquia, Romania, Guanyador del play-off B

F: Turquia, Guanyador del play-off C, Portugal, República Txeca

Més notícies aquí