Local

Virtus Bologna - Barça: Frenats a l'Eurolliga (80-75)

Els culers han caigut derrotats després de tenir un marge de 16 punts, però la segona meitat ha penalitzat en excés

Derrota a Bologna. El FC Barcelona no ha pogut treure rèdit de 16 punts de distància construïts en una magnífica primera part i ha vist com el conjunt de l'Emília-Romanya li ha arrabassat el triomf. Ha estat en la segona meitat quan els de Roger Grimau s'han apagat en atac i han deixat pas a l'acreixement del rival. Ara, els blaugranes tenen un balanç de 9-3 a l'Eurolliga.

Els culers rutllen en atac i en defensa

Ha costat sumar d'inici, però arribada la primera cistella, els avantatges han estat principalment culers. Sustentats en una defensa concentrada, els de Roger Grimau han capgirat el triple inicial del Bologna i han pintat un parcial de 3-7. Un marge que ha crescut fins al +6 amb accions vistoses en atac, com una esmaixada de Vesely o assistències resolutives per sumar amb facilitat. Ara bé, tres accions consecutives de tres punts dels italians han retornat l'equilibri. Un vaivé en l'electrònic que s'ha mantingut fins a dos triples seguits d'Abrines. L'encert estel·lar des dels 6,75 metres ha permès al Barça apoderar-se del primer quart (18-24).

El sensacional catàleg ofensiu de Willy Hernangómez i de Brizuela ha obert una distància de 14 unitats. Una superioritat que els de Roger Grimau han allargat fins al +16 amb un joc coral, on també han sobresortit en les estadístiques Laprovittola o Vesely. El domini del lluminós que tampoc s'hauria entès sense el treball defensiu dels barcelonistes. Fins a dos taps s'han inclòs en la tasca d'una rereguarda difícil de sobrepassar. Daniel Hacket ha estat dels pocs rivals que ha vist la llum i ha estat capaç de rebaixar el marcador fins al +12 blaugrana. 33-45 al descans.

Els italians es desperten...

A la represa, els de l'Emília-Romanya han trepitjat els talons barcelonistes. Han estat capaços que la renda barcelonista imperés en un dígit. La vegada que més a prop s'han situat els de Luca Banchi, ha estat amb el 44-49. Cinc unitats de marge que han evidenciat que els de Roger Grimau han maldat per encistellar en el tercer quart. Ha hagut d'aparèixer la batuta de Satoransky i el canell de Jabari Parker perquè el Barça agafés una mica d'aire amb el +10. Els culers han sabut sofrir en l'equilibri, però han vist com el Bologna ha augmentat les seves prestacions.

L'acreixement dels italians ha arribat fins a l'empat (61-61, min 31). Shengelia també s'ha despertat i ha fet desaparèixer el treball barcelonista en la primera part. D'aquesta manera, el partit ha entrat en un context més igualat. Però les males notícies s'han allargat, ja que els italians s'han posat per davant per primera vegada des del minut tres de joc. Una distància adversa que ha crescut fins al +5 i que ha coincidit amb l'apagament de les llums atacants per part dels de Roger Grimau. Les esmaixades de Vesely han donat color al desfavorable panorama. El Bologna amb la fletxa cap amunt i el Barça, cap a baix.

... per arrabassar la victòria als culers

Les tendències han semblat desaparèixer quan en el darrer minut de joc s'ha arribat amb empat. Un triple de Satoransky ha tornat a posar per davant els culers, però un inspirat Lundberg ha personificat un gerro d'aigua freda per a les aspiracions barcelonistes quan faltaven 17 segons. El +4 italià ha estat insalvable per al Barça, que ha acabat caient derrotat a la pista del Virtus Bologna (80-75). D'aquesta manera, els blaugranes tenen un balanç de 9-3 a l'Eurolliga.