Local

Casademont Saragossa - Barça: S'escapa en l'últim sospir (101-99)

Una safata de Bell-Haynes en l'últim segon dóna el triomf als locals, després d'un partit molt equilibrat i amb una alta anotació

El Barça de bàsquet no ha pogut tancar la setmana amb victòria. L'equip de Roger Grimau ha caigut derrotat a Saragossa (101-99), en la jornada 13 de l'ACB, i es col·loca amb 9 victòries i 4 derrotes, a una de l'Unicaja i a tres del Madrid.

I és que una cistella en el darrer segon de l'enfrontament de Bell-Haynes (31 de valoració) ha separat els culers d'una pròrroga que semblava feta, després d'un triple de Parker (23 punts anotats). En un partit molt equilibrat, amb intercanvi de cops constants, i en què l'alta anotació dels dos equips ha acabat per beneficiar el Saragossa.

El Saragossa colpeja primer

La tònica general del partit ja s'ha començat a veure en la primera part, perquè tots dos conjunts han tingut els seus minuts. I és que, tot i que Laprovittola ha obert el partit amb un triple, el joc dels locals ha estat més efectiu i han pogut marxar al descans per davant en l'electrònic (48-44).

De fet, i després d'uns molts bons minuts i dos triples de McFadden i Gielo, l'equip de Porfirio Fisac ha arribat a tenir un +13 a favor (35-22, min 14). Però l'aparició de Jabari Parker, amb 11 punts en el segon quart i tres triples seguits (43-40, min 19), ha tornat a fer entrar el Barça dins del partit (48-44, min 20).

Festival de triples

D'aquesta manera, a la represa, el Barça s'ha pogut posar per davant novament després d'una esmaixada de Parker (48-49, min 21). Això, però, no ha estat sinònim de començar a obrir escletxa, perquè l'intercanvi de cistelles ha estat constant (62-62, min 25). També el festival de triples, amb una mica més d'encert local, amb dos de McFadden i Gielo, dos més de Laprovittola, i un de Watt i Jokubaitis (81-75, min 30).

Bell-Haynes, el protagonista

Amb tot obert, el Barça ha sortit a totes i un parcial de 3-10 ha permès als de Roger Grimau tornar a avançar-se (84-85, min 34). El Saragossa, però, no ha baixat els braços en cap moment i ha buscat el triomf aprofitant errades blaugrana (93-91, min 38).

Això ha fet que, fins al final, l'equilibri hagi estat protagonista. Tant que el partit no s'ha decidit fins que la botzina ha sonat. Perquè, en la darrera jugada, i després d'un triple de Parker que semblava forçar la pròrroga (99-99), la cistella definitiva ha estat una safata de Bell-Haynes quan només quedaven 4 dècimes per disputar-se. El tir final forçat de Laprovittola no ha arribat a bon port i el triomf culer s'ha escapat (101-99).