Local

Zalgiris - Barça: Victòria treballada a Kaunas (80-85)

Els de Roger Grimau recuperen sensacions en un partit en què l'anotació de la primera part i l'ofici de la segona han estat clau

El Barça de bàsquet ha aconseguit un nou triomf a l'Eurolliga. Ha estat a Kaunas, contra el Zalgiris, en un partit que no s'ha decidit fins al darrer minut. Perquè la igualtat ha estat la tònica d'un duel que s'ha dividit en dues parts: la primera, amb una altíssima anotació, mentre que la segona ha estat marcada per l'ofici, el coratge i la feina.

En aquest context, finalment el Barça s'ha endut una victòria que permet recuperar sensacions amb l'onzena victòria europea del curs. Laprovittola, amb 18 punts, i Vesely, que ha estat clau amb 15 i un 22 de valoració, han estat els blaugrana més destacats.

Un festival ofensiu

El Zalgirio Arena ha viscut una autèntica festa d'anotació en la primera part. Per una banda, per l'alt encert dels dos equips; i per una altra, per la irregularitat defensiva. I és que el 51-56 amb què s'ha arribat al descans ha estat un marcador altíssim, en què s'han vist grans accions ofensives.

Kalinic, amb 12 punts gràcies al seu 4 de 5 en triples, ha estat protagonista. De fet, des de l'inici ja s'ha mostrat molt encertat, amb un 3 de 3 (16-18, min 7). I no només Kalinic, perquè en general el Barça ha estat contundent des de la línia de tres, amb 6 triples de 8 intents en el primer quart (20-26, min 10).

Malgrat això, el partit no ha tingut dominador clar en aquest moment de l'enfrontament. El gran joc interior de Birutis -13 punts abans del descans- ha estat clau per tal que el Zalgiris es mantingués dins del partit (34-30, min 17). Però, tot i que un triple de Hollins ha posat la màxima per als locals després d'un parcial de 15-2 (37-30, min 17), la reacció culer ha estat novament brillant, amb un parcial de 14-26 que ha finalitzat amb dos triples de Laprovittola i una esmaixada de Nnaji (51-56, min 20).

La victòria és culer

El pas per vestidors no ha apagat l'encert de Birutis, que ha seguit fent molt de mal el Barça i ha ajudat en la remuntada del Zalgiris (67-62, min 25). Això en un tercer quart en què ha baixat molt l'encert ofensiu culer, en uns minuts amb una sensació no gaire bona (73-70, min 30).

El curt marge dels lituans ha fet que el Barça s'hagi tornat a posar per davant després de cinc punts consecutius de Brizuela (75-77, min 34). Però el desencert en què s'han instaurat els dos conjunts no ha fet que la igualtat es trenqués (77-77, min 36).

Finalment, en un nou final ajustat (80-81, min 39), dos tirs lliures de Laprovittola, una gran defensa de Vesely i un rebot defensiu de Parker han permès acostar-se molt cap al triomf, mentre que els dos darrers tirs lliures de Satoransky han acabat de segellar aquesta victòria que arriba just abans del Nadal (80-85, min 40).