Local

Unicaja - Barça: Derrota al Martín Carpena (91-71)

Els culers han acomiadat el 2023 a l'ACB amb una ensopegada davant el conjunt malagueny, superior des del segon quart

Derrota per tancar l'any ACB. El FC Barcelona ha caigut derrotat davant Unicaja (91-71). Els malaguenys, gràcies a un bon segon quart, s'han distanciat en la taula classificatòria. Ara, els culers es troben a tres victòries del conjunt malagueny, que és segon. En el duel al Martín Carpena, els verds han donat continuïtat a la seva ratxa i han tallat les ales de reacció dels blaugranes.

Del +7 culer al +12 malagueny

Un inici estrany. Unicaja i Barça, dos equips acostumats a anotar amb fluïdesa, han començat amb manca d'encert. Les primeres unitats han arribat amb quasi tres minuts de joc. Els de Roger Grimau han començat a sumar amb dos triples consecutius en un context d'alta intensitat. Laprovittola ha carburat i els culers han obert escletxa. Una distància que ha anat i vingut en un intercanvi sensacional de cistelles des dels 6,75 metres. Joel Parra ha estat un dels principals protagonistes en l'acreixement de l'efectivitat i dels punts. Favorables als barcelonistes, que han escrit una màxima de set: 19-26 al primer quart.

Els decibels del Martín Carpena han augmentat en el segon quart. Perquè els verds s'han acostat al marcador fins a capgirar-lo (31-30, min 13). Les llums anotadores barcelonistes s'han apagat i els malaguenys han continuat amb la seva bona tendència per escriure un +9. En aquest guió advers el partit ha avançat amb ritme fins a una acció embarbollada entre Laprovittola i Perry, que ha acabat amb tècnica cap a l'argentí. Tot ha contribuït a un +12 dels locals. Aturat en 48-37 del descans.

A remolc

Un +13 en contra ha servit per obrir el tercer quart. Ha quedat clar que el Barça havia de remar de valent per posar-se al partit. Els culers, però, han maldat per trobar els punts i per controlar els atacs rivals. En conseqüència, Unicaja s'ha elevat fins al +15. Un avantatge que ha fet reaccionar els de Roger Grimau, que han reduït el marcador al 60-51. Ara bé, quan els blaugranes han escalat sempre han trobat la resposta verda. Un triple de Kalinic ha posat el Barça a set unitats i ha estat la prova de l'augment de prestacions culers.

Tot acostament barcelonista ha anat acompanyat d'un allunyament. Les pèrdues han penalitzat molt al FC Barcelona en el darrer quart, que ha vist un marge de 15 punts per part de l'Unicaja. Una distància quasi insalvable, més quan els locals han posat un +19 gràcies a l'encert des del triple. A l'altre costat, els barcelonistes han registrat mals percentatges en el tir i no han pogut dir res al +20. En conseqüència, la derrota del Barça s'ha consumat: 91-71.

Després d'aquesta ensopegada, el Barça té en l'horitzó proper el darrer partit del 2023. Serà d'Eurolliga contra el Mònaco en terres del Principat el 29 de desembre a les 21 hores.