Local

Barça - Madrid: El Clàssic és blaugrana! (83-78)

El conjunt de Roger Grimau aconsegueix una victòria importantíssima després de derrotar el conjunt blanc en un partit de menys a més

Cop sobre la taula. El FC Barcelona ha tornat al camí de la victòria després de vèncer el Reial Madrid (83-78) en un duel apassionant al Palau Blaugrana. Després d'un partit on han saltat espurnes, el combinat barceloní ha aconseguit un triomf esportivament molt important, però també moral.

Els de Roger Grimau han completat un matx estratosfèric, sobreposant-se en els moments complicats i demostrant que poden guanyar tot un equip com és el conjunt blanc, que només ha perdut dos partits en tota la temporada. El triomf ha estat en part gràcies als 27 punts de Jan Vesely, que ha firmat un dels millors partits com a blaugrana, anotant des de sota la cistella, però també trobar el cèrcol des del perímetre. El darrer quart ha estat clau on els culer han estat capaços de neutralitzar l'ofensiva visitant.

S'eleven les pulsacions

El Clàssic al Palau Blaugrana ha començat a un ritme elèctric. Els blaugranes afrontaven un duel important per partida doble: revertir la dinàmica negativa de l'equip i fer-ho contra un històric rival com és el conjunt blanc. Amb la mirada posada en la victòria, el conjunt de Roger Grimau ha sortit amb les idees molt clares en atac conscient que no només una bona defensa frenaria el combinat de Chus Mateo.

Des del primer moment, el matx ha pujat de revolucions. Tant és així que durant el quart hi ha hagut una tècnica a l'entrenador blaugrana i una antiesportiva a Sergi Llull. Això ha condicionat el resultat, que ràpidament s'ha alçat fins als 20 punts, ja que no hi havia marge d'error en el llançaments. Malgrat això, a l'equador del primer temps, els madrilenys han premut l'accelerador i han obert una petita escletxa gràcies als 13 punts de Musa. Ara bé, els blaugranes s'han refet per arribar al final del primer quart amb el resultat de 21-25.

L'inici del segon quart no ha estat el més idoni. Els blancs han aconseguit ampliar la distància i això ha provocat que els culers haguessin de remar gran part del quart (22-30). Ara bé, tot esforç té la seva recompensa, perquè després de dues oportunitats de posar-se a tir, els blaugranes han fet valer la tercera al darrer sospir del primer temps gràcies a un triple de Dario Brizuela, que ha posat el 45-47 en arribar al descans.

Els errors frenen l'anotació

La represa no ha pogut començar de millor manera: triple de Kalinic per remuntar el marcador (48-47). Un cop igualats els comptadors, el partit començava de zero. El Barça ha iniciat un parcial de 4-0 per posar la màxima diferència a favor del conjunt culer (54-50). L'avantatge, en part, ha vingut pels errors en llançaments de tres dels blancs. I és que de fet, tot el quart ha estat plagat d'impressions en anotació i en pèrdues de pilota que han provocat una baixada considerable del ritme.

Malauradament, el Barça no ha pogut mantenir la diferència i al final del període el Madrid ha retallat, igualat i capgirat el marcador per arribar al darrer assalt amb tot per decidir, però amb un lleuger avantatge blanc (60-62).

Triomf titànic

Directes cap a la victòria, el Barça ha donat un cop sobre la taula per començar el quart període. Un Vesely estratosfèric ha fet set punts consecutius per posar el 69-62 amb un punt d'espectacle inclòs. La piconadora blaugrana ha anat a més i amb un parcial de 12 a 0 ha deixat el Madrid a 12 punts (74-62). I és que el combinat de Chus Mateo ha aconseguit la primera cistella del quart a 5 minuts per al final.

El conjunt madrileny s'ha refet mínimament, però el Barça ha fet valer la diferència i ha sentenciat, pràcticament, el duel amb un triple de Laprovittola a minut i mig per al final del partit (83-75). Finalment, els blaugranes han segellat el triomf després d'uns últims compassos bojos amb el 83-78.