Local

Les jugadores del primer equip Femení visiten els infants a diversos hospitals i centres de menors tutelats de Barcelona

L’equip femení de futbol, protagonista d'aquesta acció solidària durant les festes nadalenques que organitza cada any la Fundació FC Barcelona

Les jugadores del primer equip de futbol femení del FC Barcelona han visitat diversos hospitals infantils de l’àrea de Barcelona i, tal com van fer l’any passat, també diversos centres de menors tutelats per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una acció solidària que cada any organitza la Fundació FC Barcelona durant les festes nadalenques dins del seu programa de Benestar Emocional. La possibilitat de veure, parlar i conèixer en primera persona les jugadores blaugrana ha suposat un moment d’extraordinària emoció i alegria per a tots aquests infants i joves que passen per un moment difícil en les seves vides en aquestes dates nadalenques.

 

La comitiva blaugrana, encapçalada per la vicepresidenta de l’Àrea Institucional, Elena Fort, i pel vicepresident de l’Àrea Econòmica, Eduard Romeu, així com diversos membres de la directiva i del Patronat de la Fundació, ha sortit des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper distribuïda en diversos autocars per dirigir-se als diferents hospitals i centres de menors. 

Durant les visites, les jugadores han compartit estones molt emotives i inoblidables per a tots aquests infants, han signat autògrafs, s’han fet ‘selfies’ i els han ofert diversos obsequis, repartint alhora somriures, il·lusió i alegria, una teràpia excel·lent per a aquests nens i nenes, alguns dels quals estan afectats per greus malalties. Aquesta visita es fa en el marc de la iniciativa solidària ‘Nadal tot l’any’ dins del programa de Benestar Emocional de la Fundació FC Barcelona. Conscients de la capacitat que el FC Barcelona i els seus esportistes tenen per aportar emocions positives a infants en situació de malaltia en el transcurs de la seva hospitalització, la Fundació organitza periòdicament visites a diferents hospitals pediàtrics de Barcelona. 

Centres de menors tutelats

Com ja va passar el 2023, aquest any les jugadores també han visitat diversos centres de menors tutelats per la Direcció General de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de centres que ofereixen residència temporal a menors de zero a divuit anys en situació de risc social (centres d’acollida) i infants i joves retirats del nucli familiar perquè no veuen cobertes les seves necessitats educatives (Centres Residencials d’Acció Educativa-CRAE). 

L’arribada de les jugadores als diferents centres ha estat tot un esdeveniment i ha suposat un moment de gran alegria i emoció per a tots aquests infants i joves. Durant la trobada, han tingut l’ocasió de conèixer les jugadores blaugrana, rebre missatges de suport, fer-se fotos i rebre diversos obsequis. Per a les jugadores, el fet de conèixer de prop aquests col·lectius de menors vulnerables ha estat una experiència única i molt enriquidora.

Els centres visitats han estat els següents:

  • Hospital Sant Joan de Déu: Aitana Bonmatí, Keira Walsh, Esmee Brugts, Vicky López i Jonathan Giráldez.
  • Hospital Vall d’Hebron: Marta Torrejón, Caroline Graham, Irene Paredes, Asisat Oshoala i Martina Fernández.
  • Hospital de Sant Pau: Patricia Guijarro, Clàudia Pina i Lucía Corrales.
  • Hospital Trias i Pujol: Mariona Caldentey, Sandra Paños, Gemma Font i Giulia Dragoni.
  • Hospital HM Nens: Fridolina Rolfo i Bruna Vilamala.
  • Kirikú: Lucy Bronze i Ona Batlle.
  • Centre d’Acollida Kairós: Ingrid Engen i Jana Fernández.
  • CRAE Collserola: Cata Coll i Salma Pallaruelo.
Més notícies aquí