Local

Barça - Baskonia: Victòria de coratge (89-85)

Els de Roger Grimau han arribat a remuntar fins a 11 punts en el darrer quart i s’emporten la tretzena victòria a l’Eurolliga

El Barça de bàsquet ha tornat a guanyar al Palau Blaugrana, en l’Eurolliga, 48 hores després d’endur-se el Clàssic contra el Madrid. Aquest cop, contra el Baskonia, en un partit emocionant i igualadíssim que no s’ha decidit fins al tram final. I que, a més, ha necessitat de coratge, entrega i molt feina, perquè els culers han hagut de remuntar fins a 11 punts, tots en el darrer quart. El lideratge de Vesely, amb 23 punts, i uns bons minuts de Parker i Parra en el tram final han estat determinants.

Igualtat sobre el parquet del Palau

Per bé que el marcador s’ha destapat amb un triple inicial de Costello, el Barça és qui ha començat millor el partit. Intensos en defensa i inspirats en atac, els blaugrana han clavat un parcial d’11-2 al Baskonia que els ha permès agafar un avantatge de sis punts (11-5, min 4). Però ha estat un partit d’alternatives i els bascos han reaccionat fins al punt que a quatre minuts del final del primer quart, un nou triple de Costello els ha situat per davant en el marcador (14-16). El lideratge del Baskonia ha durat ben poc perquè en la següent jugada Jabari Parker ha anotat des de més enllà dels 6,75 metres (17-16, minut 6). La igualtat s’ha mantingut fins al final dels primers deu minuts (24-23).

Ha estat en el segon quart quan el Barça s’ha intentat escapar en el marcador. L’equip de Roger Grimau ha dominat el període amb un Willy Hernangómez imparable en la pintura. El pivot blaugrana ha anotat el bàsquet que ha donat el màxim avantatge a l’equip (nou punts de diferència; 34-25, minut 14) i ha arribat als seus 14 punts quan encara faltaven tres minuts per al descans. Malgrat aquests minuts de superioritat local, però, el Baskonia no se n’ha anat del partit. Sedekerskis, Moneke i Howard han mantingut el conjunt de Dusko Ivanovic sempre a prop i el segon quart s’ha acabat amb una potent penetració, amb esmaixada inclosa, de Miller-McIntyre que ha tornat a comprimir el marcador (47-42, minut 20).

El Baskonia s’enlaira...

Així doncs, després del descans el guió ha canviat. Si fins ara havia estat el Barça el que havia aconseguit anar per davant en l’electrònic, amb un Baskonia que seguia l’estela del conjunt culer, els papers s’han intercanviat. Howard ha empatat el duel, mentre que una esmaixada de Miller-McIntyre ha posat l’equip d’Ivanovic per davant (51-53), amb un Barça que, malgrat tot, no ha deixat que el rival s’escapés (62-68, min 30).

És cert que un bon parcial visitant en l’inici del darrer quart ha enlairat el Baskonia, que ha pogut posar el +11 (62-73, min 33), però la resposta del Barça ha estat contundent.

... però la reacció del Barça és decisiva

I és que, de la mà de Jabari Parker, amb dos triples i una recuperació, i de Joel Parra, amb un triple i un 2+1, s'han pogut eixugar les diferències (76-77, min 35). Però, sens dubte, la clau també ha estat l’aparició de Vesely, en uns minuts en què el seu domini ha estat molt difícil de parar per al Baskonia. El txec, juntament amb la millora en defensa i l’alta pressió, ha acabat de capgirar el marcador (84-82, min 38).

Els últims llançaments dels bascos no han entrat i dos tirs lliures de Vesely han acabat sent decisius (86-82, min 39) a 22 segons per al final. Perquè, tot i un triple de Howard, el Barça ja no ha perdut l’avantatge i s’ha pogut endur el triomf del Palau (89-85) per tancar uns dies intensos, però en què la moneda ha sortit cara.