Local

Barça - CH Mataró: Golejada per obrir l'any (7-2)

Els blaugranes, amb quatre gols de Joao Rodrigues, guanyen amb contundència i continuen invictes a la competició domèstica

El Barça ha començat el nou any amb una gran victòria contra el CH Mataró (7-2). Els d'Edu Castro han encarrilat el partit gairebé a la primera part i han acabat d'arrodonir-lo a la segona amb solvència, en uns últims segons de bogeria i amb quatre gols de Joao Rodrigues. Així, els culers han aconseguit els tres primers punts del 2024 i continuen amb pas ferm a l'OK Lliga.

Pau Bargalló obre el marcador

El Barça ha començat amb insistència i s'ha acostat a la porteria del Mataró amb cert perill. Ignacio Alabart ha tingut la primera gran ocasió del partit després d'una internada, però el seu llançament ha topat amb el travesser de la porteria.

En una gran jugada col·lectiva visitant, Carles Grau ha realitzat una doble intervenció de mèrit per evitar el primer gol mataroní. D'altra banda, Sergi Grané també ha sigut un mur evitant les rematades dels jugadors blaugranes durant els primers minuts, però finalment no ha pogut aturar el gol de Pau Bargalló amb un gran llançament a l'escaire (1-0, min. 12).

Encarrilen el partit

Els d'Edu Castro han continuat insistint i han sigut recompensats amb una pena màxima en una acció sobre Sergi Llorca. Joao Rodrigues ha sigut l'encarregat de convertir-la i ha marcat la segona diana dels blaugranes (2-0, min. 18). Poques accions després, Eloi Cervera s'ha reincorporat a l'atac i ha aprofitat l'assistència d'un incisiu Sergi Llorca per marcar el tercer dels culers i encarrilar el duel (3-0, min. 20). Sergi Grané ha evitat que els barcelonins marxessin al descans amb un avantatge més clar.

Els blaugranes es refan de seguida

A la represa, el partit ha començat trencat, ambdós conjunts han tingut oportunitats i el Mataró ho ha aprofitat per obrir la llauna i retallar diferències. Gerard Cusachs ha anat avançant sense oposició i ha acabat realitzant un llançament potent que no ha pogut aturar Carles Grau (3-1, min. 29). El Barça s'ha refet ràpidament i en la següent acció la rematada de Joao Rodrigues ha travessat jugadors i porter mataronins per posar el quart gol blaugrana en l'electrònic (4-1, min. 30).

Sergi Llorca ha vist la targeta blava i els visitants han tingut l'opció de tornar a disminuir la distància en el marcador amb un llançament directe, però Carles Grau s'ha fet gegant a la porteria blaugrana i ha evitat l'intent d'Abel Moya. Amb el partit amb anades i vingudes dels dos equips, Marc Grau ha enviat una pilota en profunditat i el capità, Sergi Panadero, ha marcat el cinquè gol (5-1, min. 44).

Tres gols en qüestió de segons

I quan semblava que el resultat ja no es mouria més, ha arribat la bogeria. A vint segons d'acabar el duel entre els dos conjunts catalans, Oriol Lladó ha posat el segon gol en el lluminós del Palau a favor del Mataró (5-2, min. 49). Tot seguit, l'àrbitre ha tornat a xiular una pena màxima a favor del Barça i Joao Rodrigues ha tornat a ser l'encarregat de marcar el sisè gol blaugrana (6-2, min. 49). I quan faltaven només pocs segons per acabar l'enfrontament, una nova recuperació culer l'ha tornat a aprofitar el jugador portuguès per marcar el setè i arrodonir el partit (7-2, min. 49).

FITXA DEL PARTIT

Barça, 7
CH Mataró, 2

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso, Joao Rodrigues -cinc inicial- Sergio Fernández, Eloi Cervera, Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca

Mataró: Sergi Grané, Jordi Pérez, Xavi Burguillos, Abel Moya, Lluc Vilà -cinc inicial- Gerard Cusachs, Oriol Lladó, Marc Ollé, Guillem Carbonell, Gerard Garró

Gols: Pau Bargalló (1-0, min. 12), Joao Rodrigues (2-0, min. 18), Eloi Cervera (3-0, min. 20), Gerard Cusachs (3-1, min. 29), Joao Rodrigues (4-1, min. 30), Sergi Panadero (5-1, min. 44), Oriol Lladó (5-2, min. 49), Joao Rodrigues (6-2, min. 49), Joao Rodrigues (7-2, min 49)

Àrbitres: David Calonge Barrio, Jani Nicolás Abellan, Oriol Pérez Claramunt. Targeta blava per a Sergi Llorca (Barça). Faltes: 8-4