Local

Mor Franz Beckenbauer

El Kàiser, guanyador de dues Pilotes d'Or i emblema del futbol alemany, ha traspassat a l'edat de 78 anys

El món del futbol, i el FC Barcelona, plora la mort d'un dels seus millors ambaixadors, Franz Beckenbauer, als 78 anys. El Kàiser, llegenda absoluta del futbol alemany i mundial, va tenir una carrera brillant com a futbolista, lligada sobretot al Bayern de Munic, amb qui va guanyar quatre Bundesliga, quatre Copes d'Alemanya i tres Copes d'Europa, i amb la selecció alemanya, a qui va liderar fins a guanyar el campionat d'Europa del 1972 i el Mundial del 1974.

A més, és un dels pocs, concretament tres, que han estat campions del món com a jugador i també com a entrenador, assolint-ho el 1990, dirigint la seva selecció alemanya. A títol individual, va ser el primer defensa de la història a guanyar la Pilota d'Or, una distinció que va guanyar en dues ocasions (1972 i 1976), i fins a cinc vegades va quedar entre els tres primers. 

Tot i que no va arribar mai a enfrontar-se amb el Barça en partit oficial, sí que va disputar-hi dos partits amistosos en contra. Primer, l'estiu del 1967 els blaugranes i el seu Bayern es van enfrontar en les semifinals del Trofeu Joan Gamper en un partit que, a la pròrroga, va acabar amb triomf culer (2-1), i en el qual el mateix Beckenbauer es va lesionar.

Un parell d'anys més tard, el 1969, els dos equips es van tornar a trobar a Casablanca, al Marroc, per a la disputa de la final del Trofeu Mohamed V, en què, després d'empatar a dos, el Barça va guanyar als penals. Aquesta va ser la seva escassa vinculació amb el Club, tot i que hauria pogut ser molt més gran, ja que no va estar-hi massa lluny de jugar.

El 1976, el que era tècnic del Barça, l'alemany Hennes Weisweiler, va voler fitxar el seu compatriota, i li va arribar a trucar personalment per aconseguir-ho. El mateix Beckenbauer ho recordava, anys després, de la manera següent: "Weisweiler em va preguntar si volia venir al Barcelona. Li vaig dir ‘però si ja tens Cruyff’ i em va contestar que ‘sí, però hi ha problemes amb ell i vull comptar amb tu’. La cosa va quedar així i no va poder concretar-se perquè Weisweiler va haver de marxar". Tot i que no es va acabar donant, Beckenbauer reconeixia que havia estat un honor que se'l relacionés amb el Barça. Al final, ell ha estat llegenda del Bayern i Cruyff ho va ser del Barça. Unes llegendes que, des d'avui mateix, ja són eternes.

Més notícies aquí