Local

Lenovo Tenerife - Barça: Sisena victòria consecutiva! (80-83)

El conjunt blaugrana surt victoriós de Tenerife gràcies a un triple en l'últim sospir del partit de Jabari Parker

Primer desplaçament de l'any, primera victòria. Sisè partit del 2024, sisè triomf. El Barça ha aconseguit vèncer el Lenovo Tenerife en un molt exigent partit (80-83), en què els dos conjunts han estat sempre igualats en punts. Un triple pràcticament sobre la botzina de Jabari Parker ha acabat amb les esperances del Lenovo Tenerife que veia a prop una possible pròrroga. Darío Brizuela, d'altra banda, ha tornat a mostrar de què és capaç i ha estat el màxim anotador del partit per als blaugrana amb 16 punts.

Igualtat màxima

Els de Roger Grimau han començat el partit mantenint a ratlla el joc dels tinerfenys, que han tingut en l'afició del Pabellón Santiago Martín un jugador més. El Barça ha pogut trobar espais a l'interior que Parker, Paulí o Vesely han aprofitat, provocant, a més, algunes faltes del Tenerife. Satoransky, amb cinc punts -igual que Jabari o Oriol Paulí- ha estat una amenaça recorrent dels culers en un enfrontament que no s'ha decantat mai a favor de cap equip. Els insulars han intentat aguantar el ritme dels blaugranes i, liderats pel pivot Giorgi Shermadini -sis punts durant el primer quart-, s'han aguantat ferms davant dels seus. Un tir lliure de Willy Hernangómez ha estat l'últim punt del Barça que ha finalitzat els primers 10 minuts amb un avantatge de quatre punts (20-24).

El Tenerife ha volgut capgirar la tònica del matx i amb els nouvinguts Kyle Guy i Ilimane Diop ha aconseguit anotar més. Els de Txus Vidorreta han augmentat la intensitat, obligant als de Grimau a igualar la pressió. En un quart on Brizuela ha estat la gran referència del Barça, el Lenovo ha sabut sobreposar-se als barcelonins i han igualat l'enfrontament abans d'arribar al descans (39-39).

Parker i Jokubaitis, al rescat

El '22' estatunidenc del Barça i el base lituà han aparegut al tercer quart quan el Barça més ho necessitava. Mentre Giorgi Shermadini s'ha mantingut com el gran anotador del Tenerife, Jokubaitis, amb cinc punts seguits, ha dut els de Grimau a tornar a igualar el partit, ja que pràcticament durant tot el tercer quart el Barça ha anat per darrere en el marcador. Posteriorment, una esmaixada antològica de Parker ha aixecat els ànims dels seus companys, que han provocat molts errors dels seus rivals. L'exblaugrana Marcelinho Huertas no ha fallat i seva ha estat l'assistència a Ristic que ha finalitzat el tercer període (64-63).

Al ritme de Brizuela

El de Sant Sebastià ha contribuït al decisiu quart amb 10 punts. Després de l'exhibició contra el Zalgiris Kaunas, el '8' blaugrana ha tornat a ser clau per al combinat barceloní. Gràcies a la seva contribució ofensiva, el Barça s'ha pogut situar set punts per davant, la diferència més gran del partit. El Tenerife no ha abaixat els braços i un triple d'Abromaitis els ha posat 80-79. Kalinic, amb un tir lliure, ha tornat a igualar el xoc i Parker, amb un tir de tres quan només quedava un segon, ha emmudit el pavelló. Els seus tres punts han donat la victòria en aquest exigent partit (80-83).

Amb aquest triomf, el Barça ja en suma sis de sis aquest 2024 i mostra les seves credencials de cara a la Copa del Rei.