Local

Aitana Bonmatí completa un any històric

La migcampista blaugrana suma el The Best a la Pilota d’Or que va guanyar el passat mes d’octubre

Aitana Bonmatí continua escrivint el seu nom en els llibres d’història del futbol. La jugadora de Sant Pere de Ribes ha guanyat el premi The Best i ha arrodonit un any històric, després de la consecució de la Pilota d’Or el passat octubre i haver aixecat tres títols amb el FC Barcelona la darrera temporada. A més, també es va convertir en l’única futbolista en guanyar la Champions i el Mundial en una mateixa temporada, amb els seus respectius MVPs, a banda d’obtenir el guardó a Millor Jugadora de l’Any de la UEFA. Aitana s’ha coronat a l’elit del futbol en un any rodó i immillorable.

Vols la samarreta d'Aitana?
Vesteix l’equipació de la migcampista blaugrana
COMPRA-LA ARA

Números i títols de la millor jugadora del món

La migcampista blaugrana va acabar el 2023 amb 25 gols i 27 assistències -comptant les temporades 2022/2023 i 2023/2024- en 53 partits, tant amb la samarreta del Barça com amb la selecció espanyola. Uns números que justifiquen de ple el seu nomenament com a millor jugadora del món en tots els aspectes.

Gràcies en part a les xifres que va realitzar Aitana, la jugadora va poder aixecar fins a tres títols com a blaugrana, amb la Lliga F, la Champions i la Supercopa d’Espanya, presents ja a les vitrines del Club. Amb la selecció espanyola, la ribetana va assolir el primer Mundial de la història i va certificar la classificació per a la Final Four de la UEFA Nations League femenina.

Un munt de MVPs

Aitana va obtenir molts MVPs en totes les competicions que va jugar durant l’any. El primer, després d’aconseguir la Supercopa d’Espanya contra la Reial Societat en un partit on va marcar un doblet. L’any no podia començar millor per a la migcampista i ho va arrodonir a la Champions, on va ser la millor jugadora del partit en diverses jornades i va acabar coronada com l’MVP del torneig i amb l’Orelluda sota el braç.

Per posar la cirereta al seu gran any, la The Best i Pilota d’Or també es va emportar l’MVP al Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda que va aconseguir amb la selecció espanyola, exhibint-se en cada partit. La ribetana va marcar tres gols i va donar dues assistències en els set partits que va disputar Espanya i que va certificar el primer Mundial de ‘la Roja’.

Més reptes per davant

Havent superat els vuitens de final de la Copa de la Reina contra la Fundación Albacete, el pròxim objectiu és un altre Clàssic contra el Madrid, en aquest cas a les semifinals de la Supercopa, aquest mateix dimecres. Després, continuar amb peu ferm a la Lliga i seguir sumant a la Champions, amb el passi als vuitens de final assegurat. La migcampista de Sant Pere de Ribes tindrà entre cella i cella la intenció de tornar a liderar l’equip i portar el Barça, una vegada més, a l’Olimp del futbol femení.

Més notícies aquí