Local

Lamine Yamal i Aitana, premiats en la 27a edició de la Festa de l’Esport Català

Els dos blaugranes han copsat focus en la gala celebrada a l'America's Cup Experience, on han rebut el guardó d'esportista amb més projecció i millor esportista catalana respectivament

Focus per al FC Barcelona en la 27a edició de la Festa de l'Esport Català. Aitana Bonmatí i Lamine Yamal han tintat de blaugrana dos premis. Uns guardons que atorguen conjuntament la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari SPORT i que reconeixen diversos aspectes destacats de l'esport català durant l'any. Aquest 2024, la cerimònia ha tingut lloc a l'America's Cup Experience.

Aquest escenari situat al Port Vell de Barcelona ha comptat amb una lluïda representació del Barça. Elena Fort, vicepresidenta de l'Àrea Institucional, Eduard Romeu, vicepresident de l'Àrea Econòmica, Josep Cubells, secretari de la Junta responsable del Barça de Bàsquet, Xavier Barbany, membre de la Junta responsable del Barça d'Hoquei Patins, Miquel Camps, membre de la Junta responsable dels Esports Amateurs, Aureli Mas, membre de la Junta responsable del Barça de Futsal, i Xavier Puig, membre de la Junta responsable del FC Barcelona Femení, han format la comitiva culer.

Lamine, esportista amb més projecció

Lamine Yamal també ha format part de l'expedició. Un sempre somrient 27 del FC Barcelona ha rebut el premi a l'esportista amb més projecció masculina. Un reconeixement per un futbolista que aquesta temporada està sent important en els esquemes de Xavi tot i la seva joventut, que ha trencat diferents rècords de precocitat. Tant en el 2023, on va ser el debutant més jove del Barça o el golejador més jove de la Lliga, com en el 2024, erigint-se en l'anotador més jove de la Supercopa. 

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Fes-te ara amb la nova equipació del jove davanter
COMPRA-LA ARA

"És un orgull rebre aquest premi; estic molt content. Vull donar les gràcies al Barça i a la meva família que m'han ajudat sempre", ha explicat el jugador de La Masia sobre l'escenari de l'America's Cup Experience. Preguntat per la seva desimboltura tot i la seva edat, Lamine ha exterioritzat que no hi pensa. "Sempre he somiat jugar al Barça", ha afegit. 

Aitana, millor esportista catalana

Aitana Bonmatí ha estat premiada per la seva gran temporada. La guanyadora de la Pilota d'Or i del The Best ha acumulat una altra distinció. En aquesta gala de l'Esport Català ha rebut el premi a la millor esportista femenina catalana de l’any. Els premis col·lectius com la Champions amb el Barça o el Mundial amb la selecció espanyola també avalen aquest nou premi per a la 14 culer. "Ha estat un any únic i irrepetible. És un premi individual, però els hi dec a totes les meves companyes i staff que han fet un gran treball", ha dit Aitana de forma telemàtica. 

Vols la samarreta d'Aitana?
Vesteix l’equipació de la migcampista blaugrana
COMPRA-LA ARA

 

Més notícies aquí