Local

L’Sports Tomorrow Congress tractarà la personalització a l’esport en els àmbits del rendiment i l'experiència de l’afició

L’esdeveniment impulsat pel Barça Innovation Hub, que tindrà lloc el 26 i 27 de febrer en el marc del Mobile World Congress, encara compta amb inscripcions disponibles en modalitat online

L’edició del 2024 de l’Sports Tomorrow Congress, el congrés d’innovació esportiva impulsat pel Barça Innovation Hub (BIHUB) ja escalfa motors. “Shape your own game” (“Dona forma al teu propi joc”) serà el leitmotiv de la cita d’enguany i servirà per debatre sobre el creixement i la diversificació de la personalització en el món de l’esport. 

L’Sports Tomorrow Congress comptarà durant dos dies, el 26 i el 27 de febrer, amb un espai de networking i una gran sala de conferències al Mobile World Congress, la cita de tecnologia que per segon any consecutiu acollirà aquestes jornades adreçades a tots els professionals que formen part de l’ampli ventall de disciplines de l’esport. El congrés es podrà seguir de manera presencial -exclusivament a través d’invitació- o bé en modalitat online, que encara es pot adquirir al web del BIHUB.

Durant la primera jornada, la del dilluns 26, experts procedents d’arreu del món posaran sobre la taula els últims avenços al voltant de la personalització en àmbits com la nutrició, la genòmica i les dades, entre altres camps.

Nutrició i genòmica

Asker Jeukendrup, responsable de nutrició de l’equip olímpic holandès, impartirà una sessió en què parlarà sobre les noves estratègies per optimitzar la nutrició per a atletes que participen en esports d’equip. 

D’altra banda, Yannis Pitsiladis, expert en genòmica de la Universitat de Brighton, parlarà sobre com incorporar la predisposició genètica en les anàlisis de rendiment pot millorar el benestar de les persones que realitzen esport d’elit. Una sessió que donarà pas a una altra sobre sportomics, un camp que analitza diferents paràmetres biològics per aportar llum en la personalització dels entrenaments i la prevenció de lesions. El Dr. Gil Rodas i la Dra. Eva Ferrer, professionals pertanyents a l’equip mèdic del BIHUB, compartiran taula amb Juan Ramón González, investigador de l’ISGlobal, per explicar com treballa el FC Barcelona en aquest àmbit.

Les start-ups participades pel BIHUB també tindran el seu espai, concretament en la primera jornada hi participaran Onalabs per parlar de la personalització del fitness i Visualfy per exposar la importància de les instal·lacions accessibles.

Dades i tecnologia als estadis

Pel que fa a la interpretació de les dades, una temàtica recurrent en les darreres edicions del congrés, enguany aportaran el seu coneixement, en un panell de marcat caire internacional, Meghan Chayka, cofundadora de Stathletes; Sarah Bailey, directora d’investigació als Tennessee Titans; i Vosse De Boonde, cap de ciència esportiva i anàlisi de dades de l’Ajax. 

Completaran l’agenda del primer dia de congrés en el vessant d’experiència de l’afició, l’expert en tecnologia aplicada als estadis, Skarpi Hedinsson, responsable tecnològic de Los Angeles Rams al SoFi Stadium de Los Angeles. En el terreny de la performance també aportaran la seva visió responsables de rendiment esportiu –del Sevilla FC, del Club Pachuca de Mèxic i de l’Sporting FC de Costa Rica- i professors de la Universitat de Vic i de la Universitat de Liverpool.

Participació de patrocinadors del Club

En les taules rodones programades també hi haurà una notable presència de responsables d’empreses vinculades amb el FC Barcelona que exposaran els seus coneixements en àmbits tan diversos com la tecnologia blockchain, a càrrec de WhiteBIT, o la nutrició, a càrrec de BIMBO i d’Heura

També se celebrarà una nova edició de l’Allianz Startup Challenge en què diverses empreses emergents presentaran les seves solucions i productes per a diferents àmbits; una iniciativa que tindrà com a membres del jurat el vicepresident de l’Àrea Econòmica del FC Barcelona, Eduard Romeu, i el pilot de MotoGP Marc Márquez

Més notícies aquí