Local

Barça - Alba de Berlín: En ratxa europea! (93-77)

Amb aquest nou triomf els blaugranes sumen la seva 18a victòria en Eurolliga, la tercera consecutiva

Tres en ratxa. El FC Barcelona ha derrotat a l'Alba de Berlín (93-77) en un duel plàcid al Palau Blaugrana. Amb cinc culers amb dobles digits (Da Silva, Vesely, Kalinic, Satoransky i Hernangómez), el combinat de Roger Grimau ha segellat la 18a victòria a l'Eurolliga, la tercera consecuitva i la segona posició de la taula classificatòria.

Predomina l'encert blaugrana

En l'inici del duel l'encert ofensiu ha estat el protagonista. Amb una defensa gairebé inexistent per part d'ambdós conjunts, el marcador ha anat creixent a un ritme vertiginós durant els primers cinc minuts (17-18). De mica en mica i a mesura que avançava el cronòmetre, els blaugranes s'han anat establint sobre el parquet i han començat a obrir una petita escletxa (26-20, min. 7).

Els punts de Kalinic (6) i Da Silva (5) han sigut crucials per fer créixer el comptador culer, com també els rebots ofensius del brasiler (2) i les recuperacions de Satoransky (2). Un tir de Jabari Parker gairebé sobre la botzina ha posat punt final al primer període amb el resultat de 31-26. El segon quart, però, no ha començat de la millor manera pels de Roger Grimau. Durant els primers compassos els tirs no han entrat, i això, sumat a una antiesportiva a Jokubaitis, ha permès als alemanys retallar la distància i capgirar el marcador (31-32, min. 12).

Ara bé, l'alegria no ha durat massa al conjunt rival. Un parcial de 9-0 favorable als blaugranes ha permès recuperar la distància per tornar a dominar el matx amb mà de ferro (40-34, min. 16). Amb aquesta empenta, els de Roger Grimau han obert la veda dels triples i dos llançaments, un de Laprovittola i un de Da Silva, han situat el +10 per primera vegada (46-36, min. 18). I és que el brasiler ha estat l'autèntic protagonista de la primera meitat amb 12 punts en el seu caseller. Finalment, 51-39 en arribar al descans.

Rematen la victòria

A la represa, els blaugranes han continuat amb el mateix ritme. Gràcies a un gran treball defensiu, el combinat barceloní ha aconseguit congelar el comptador alemany i ampliar la diferència fins a +20 (59-39, min. 23). Amb el control del partit sota domini blaugrana, els de Roger Grimau han anat amassant durant tota la segona meitat la seva 18a victòria en la competició europea (80-51, min. 30)

I és que el darrer quart ha estat un tràmit pel combinat local. La diferència en el marcador no ha cessat i els culers s'han enfilat gairebé fins al centenar de punts. Finalment 93-77, per embutxacar-se un nou triomf europeu i consolidar-se en la segona plaça de la taula.