Local

Barça - Tenerife: Piconadora culer camí de la final (108-76)

El Barça destrossa els canaris en un segon quart històric i es veuran les cares amb el Reial Madrid a la final de la Copa

El Barça es regala un partit gairebé perfecte a les semifinals de la Copa contra Tenerife (108-76) i lluitarà pel títol a la final contra el Reial Madrid! En una exhibició antològica en el segon quart, amb dos rècords històrics de la Copa rebentats, els de Roger Grimau fan un pas més per a poder guanyar el primer gran títol de la temporada.

No et perdis els propers partits de Bàsquet al Palau
Viu el Barça de Bàsquet en directe.
Compra Entrades

La igualtat dura deu minuts

L'inici difícilment hauria pogut ser millor, amb un parcial de sortida de 7-0 gràcies a cinc punts de Jabari Parker, però l'aixeta s'ha anat tancant i Tenerife, al ritme d'un Marcelinho que reenganxava els seus durant tot el primer quart, que és el màxim que el Barça ha permès que es dubtés de la seva classificació.

Un segon quart per a la història de la Copa

Perquè el segon període ha estat, literalment, de rècord. Ha començat amb un 2+1 de Parra i un Willy Hernangómez exhibint-se en atac, però a la festa hi havia entrades per a tothom. Satoransky, amb set punts seguits, ha començat a obrir escletxa (35-20), però el temps mort de Txus Vidorreta no ha pogut aturar la sagnia... al contrari.

La cistella semblava d'una mida similar a la d'una piscina olímpica, i els franctiradors culers anotaven triples com si no costés. Quatre gairebé seguits ens han disparat fins al 47-21, però encara faltava una mica més d'espectacle per a arribar al descans amb el partit vist per a sentència (54-24). Un segon quart de bogeria, amb un parcial global de 40-8, que ja és història de la Copa, per partida doble. Els de Grimau han instaurat un nou rècord de punts (40) en un mateix període i la màxima diferència de punts (32) en tota la història de la Copa. Festival.

La segona part, per a gestionar esforços

La segona meitat, gràcies a la brutal feina en els primers vint minuts, ha estat poc menys que un tràmit. La diferència s'ha quedat clavada sobre la trentena en el tercer període (78-48), on ha destacat un Willy inspiradíssim amb vuit punts més i l'aportació repartida de fins a sis anotadors més. El darrer quart, a més, li ha servit a Roger Grimau per a gestionar els minuts pensant en la final de l'endemà.

Festa culer al Carpena

Ha premiat James Nnaji amb bastants minuts que, com sempre, ha rendibilitzat al màxim, però també ha pogut nodrir de més ritme de joc al capità, Àlex Abrines, recuperant sensacions després de la lesió. Un context idoni perquè les graderies del Martín Carpena, com ho han fet durant tota la Copa, fossin una festa absoluta i els culers desplaçats a la Costa del Sol no han deixat de cridar ni un sol segon.

Un estat d'eufòria absolut al qual encara li'n resta un capítol, el més esperat per tothom, la gran final amb, ni més ni menys, que un Clàssic contra el Reial Madrid (18.30h).

Fitxa del partit

Barça: 108
Tenerife: 76

Barça: Satoransky (11), Laprovittola (7), Kalinic (2), Parker (5) i Vesely (8) - cinc inicial - Da Silva (8), Brizuela (13), Hernangómez (15), Abrines (10), Nnaji (9), Jokubaitis (10) i Parra (10).

Tenerife: Fitipaldo (5), Guy (12), Cook (7), Doornekamp (0) i Shermadini (9) - cinc inicial - Marcelinho (15), Jaime Fernández (3), Abromaitis (16), Salin (7), Diop (2), Sastre (0) i Guerra (-).

Parcials: 14-16, 54-24, 78-48 i 108-76.

Àrbitres: Juan Carlos García González, Emilio Pérez Pizarro i Alfonso Olivares Iglesias.