Local

PRÈVIA | El Clàssic coronarà el campió de la Copa 2024

El cinquè enfrontament entre merengues i culers d’aquesta temporada determinarà quin és l’equip que torni de Màlaga amb el trofeu

La final més esperada per a molts no només és un desig. FC Barcelona i Reial Madrid se citen aquesta tarda de diumenge (18.30h) al Martín Carpena de Màlaga per a dirimir el nou guanyador de la Copa del Rei, que recollirà el testimoni d’Unicaja, campió l’any passat a Badalona.

No et perdis els propers partits de Bàsquet al Palau
Viu el Barça de Bàsquet en directe.
Compra Entrades

Quarts exigents i cop d'efecte a les semifinals

Per a plantar-se al partit decisiu, uns i altres han hagut de suar de valent, però sobretot en els quarts de final. El Reial Madrid va guanyar l’UCAM Múrcia en el primer partit (84-79) i va superar el València Basket a les semifinals (95-76), en un duel decidit al tercer quart. Per la seva part, el Barça va imposar-se en el derbi català contra el Manresa (102-91) i ahir va desfer-se del Tenerife (108-76), amb un segon quart històric. Així, tots dos van poder gestionar els minuts en el tram final de partit pensant en la final. En tot cas, en una Copa de partits vibrants i un gran ambient a Màlaga, el cinquè Clàssic de la temporada serà el més especial.

El darrer enfrontament va ser culer

Els tres primers, un de Supercopa, un de Lliga i un d’Eurolliga, van caure del bàndol blanc, però l’última mostra de la saga, el passat 3 de gener en un partit d’Eurolliga al Palau, Roger Grimau va guanyar el primer Clàssic com a entrenador (83-78). Ara, en un territori neutral i després d’uns dies de molta càrrega de minuts, tot queda obert en una final apassionant.

Les últimes quatre finals, pel Barça

Per a carregar-se una mica més d’optimisme, cal remarcar que les últimes quatre finals de Copa contra el màxim rival han acabat amb els culers com a campions: les de 2018, 2019, 2021 i 2022. Així doncs, tot sobre la taula per a afrontar un partit il·lusionant, de rivalitat màxima i que val un títol.

Més notícies aquí