Local

Barça - Partizan: A per la penúltima empenta al Palau!

Amb la victòria sobre el conjunt serbi, els de Roger Grimau s'assegurarien una plaça a la següent fase

El Palau Blaugrana demà viurà per penúltima vegada l'emoció de l'Eurolliga a la fase de grups (20.30 h, Movistar+). El Barça rep el Partizan de Belgrad en un partit corresponent a la 29a jornada d'aquesta fase. Aquest serà el primer partit en què els aficionats del Club podran accedir amb l'abonament del Palau 2023/24.

Els blaugranes venen d'encaixar una dura derrota a domicili contra el Baskonia, on van caure 103-96. Tanmateix, les sensacions a Europa continuen a l'alça. Els jugadors dirigits per Roger Grimau solament han perdut un dels últims cinc partits. L'últim triomf a la darrera jornada contra el València (78-88) és una clara mostra de les capacitats dels catalans. Al partit d'anada, els blaugranes van sortir victoriosos de l'exigent Stark Arena (83-92) amb 20 punts de Nicolás Laprovittola.

Els serbis, d'altra banda, tenen un rècord totalment oposat. De les seves últimes cinc aparicions a l'Eurolliga n'han perdut quatre. Sols la victòria contra l'Anadolu Efes és l'únic record positiu. Els d'Obradovic no aconsegueixen trobar la tecla i, ara mateix, es troben fora de la següent fase europea. Tot i això, el conjunt blanc-i-negre es troba empatat amb el Valencia Basket, qui marca l'accés al play-in.

Vols venir al FC Barcelona vs Partizan?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra Entrades

Roger Grimau: "Jugar al Palau és tenir un plus extra d'alegria"

A la roda de premsa prèvia a l'enfrontament, Roger Grimau ha destacat els aspectes a tenir en compte del seu rival. "És un rival molt dur, amb molts jugadors amb gran capacitat d'anotació en u contra u. Tenen conceptes de joc molt diferents i això ens obligarà a canviar ràpidament el xip d'atac-defensa i a millorar molt el rebot", ha dit al respecte. A la vegada, serà el segon xoc contra la "llegenda viva del bàsquet", Zeljko Obradovic, el qual ha assegurat Grimau "és un plaer i una sensació molt bonica enfrontar-me a ell".

Pel que fa a l'estat de forma dels seus jugadors, el tècnic barceloní assegura que "estan bé". "El calendari és el que és. Ni quan guanyem podem alegrar-nos molt, ni quan perdem ens podem enfonsar molt", ha remarcat. "Hem de tenir regularitat que ens permeti estar sempre bé", ha puntualitzat, a la vegada que ha manifestat el gran nivell i la gran adaptació de Ricky Rubio amb l'equip. "Hi havia un procés individual a seguir. Ara està amb el col·lectiu per acabar-se d'incorporar al conjunt", ha finalitzat.

Darío Brizuela: "El Barça mínim ha d'aspirar a la Final Four"

L'escorta basc ha mantingut la línia del seu entrenador pel que fa al seu rival de demà. "Jugadors com Avramovic, Perry Dozier Jr. i Kevin Punter són especialistes a l'u contra u, així que haurem de ser molt sòlids defensivament", ha assegurat. "Hem de millorar el rebot, l'aspecte que més ens ha perjudicat aquest curs", ha corroborat respecte de les paraules de Grimau. A més, ha assegurat no tenir pressió extra pel partit contra els belgradesos, ja que "saben que aquests temps són crucials i hi arribem en el millor estat de la temporada".

Pel que fa als seus reptes personals no en té cap més que no sigui "rendir a un Club com el Barça, el meu estímul és estar al nivell dels companys i de la competició". A la vegada, ha insistit que el conjunt blaugrana "és una responsabilitat" i "és equip de Final Four, és el seu llistó i ens mereixem estar on som".

Río Breogán, el pròxim rival

Els gallecs visitaran el Palau aquest diumenge enmig d'una incòmoda situació a la Lliga (12.30 h, Movistar+). Els de Lugo arribaran a Barcelona en penúltima posició, sols una per damunt de l'últim classificat, el Zunder Palencia. A l'anada, els culers van vèncer 63-79 amb un Jan Vesely immens.

Vols venir al FC Barcelona vs Río Breogán?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra Entrades
Més notícies aquí