Local

Xavi: "L'equip ha mostrat caràcter i ganes"

El tècnic del Barça ha valorat el triomf contra la Reial Societat aconseguit a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

El FC Barcelona ha aconseguit un triomf molt important contra la Reial Societat. En una jornada en què els tres punts permeten al Barça tornar a la segona posició, després de la punxada del Girona, quan queden tres partits per al final de la Lliga. 

No ha estat un partit fàcil, perquè la Reial Societat es juga entrar a Europa la propera temporada. És per això que, per a Xavi, el triomf té molt de mèrit. "És una victòria molt important perquè ens permet recuperar la segona plaça. Estic content perquè crec que hem fet un bon partit en general. L'equip ha mostrat caràcter i ganes i estic content per la reacció del grup i de l'equip", ha dit el tècnic, a més d'afegir: "Hem estat molt agressius en la pressió alta, hem recuperat pilotes i en defensa hem estat bé. Hem patit alguna pilota a l'esquena de Becker, però és que és molt ràpid. En general hem competit bé contra un rival de Champions". 

Xavi tampoc no ha volgut oblidar la feina feta per l'equip basc i ha avalat el joc dels d'Imanol Alguacil: "La Reial Societat i Imanol sempre ens ho posen molt difícil. Tenen un equip fantàstic i sempre ens compliquen la vida. Em sembla un equipàs".

"Lamine Yamal és diferencial"

Un dels jugadors més destacats del duel ha estat Lamine Yamal, futbolista pel qual ha estat preguntat Xavi en roda de premsa: "Lamine Yamal és diferencial i un gran jugador de present i de futur. Encara ha de millorar la presa de decisions, però és que és molt jove. És molt bo". 

Preguntat per altres noms propis, Xavi ha confirmat que tant Ronald Araujo com Vitor Roque arribaven amb molèsties i per això no han participat. Sobre Raphinha ha assegurat: "Ha fet un gran partit i, personalment, m'agrada molt". El tècnic també ha explicat el canvi de Lewandowski: "Tenim tres partits aquesta setmana, amb partits dijous i diumenge, i també per un tema tàctic, ja que ens calien cames fresques. Però Lewandowski ha fet un partit molt i molt bo".

Més notícies aquí