Local

Ter Stegen, en plena lluita pel Zamora

L'alemany s'ha reenganxat en la cursa per rebre aquesta distinció i tres porteries a zero en les darreres tres jornades podrien ser la clau per revalidar el trofeu

El Zamora està més viu que mai per a Ter Stegen. El porter del FC Barcelona, que estava de celebració davant la Reial Societat, es manté amb opcions de revalidar el trofeu que va aconseguir la temporada passada. Els comptes són clars: si no encaixa en les últimes tres jornades de Lliga que queden i Unai Simón rep almenys dos gols en tres partits, tornaria a aixecar aquest títol individual. 

No encaixar gol en la victòria culer (2-0) davant l'elenc txuri-urdin va reenganxar Ter Stegen a la cursa pel Zamora. D'altra banda, les dianes de Lamine Yamal i de Raphinha a Montjuïc van ser arguments més positius en el camí del porter barcelonista. Perquè el porter de la Reial, Remiro, també es troba en plena lluita per ser el porter menys golejat de la Lliga i va augmentar el seu coeficient de gols encaixats per partit: 1,03 (34 gols en contra en 33 partits).  

Frec a frec amb Unai Simón

El de Mönchengladbach va poder festejar ser el segon porter amb més partits al Barça amb una millora dels seus números per al Zamora. Actualment, ha rebut 26 gols en 25 enfrontaments que ha jugat. Una quantitat que deixa el seu coeficient en 1,04 gols encaixats. De moment, aquestes estadístiques no són suficients per revalidar el trofeu, ja que no ha jugat el mínim de partits; que són 28. Resten tres jornades per a la conclusió del torneig i si els disputa els tres sense recollir la pilota del fons de la xarxa pròpia podria tornar a ser Zamora. El seu coeficient quedaria en 0,93. 

Un coeficient, de moment fictici, que superaria el d'Unai Simón. El porter de l'Athletic Club lidera la classificació d'aquesta distinció amb un coeficient de 0,97 gols encaixats per partit; és a dir, 33 dianes rebudes en 34 duels. El basc està obligat a jugar alguna de les jornades restants perquè sinó Ter Stegen el superaria sempre que no encaixi cap gol més. Si l'1 dels lleons suma una participació més en aquesta Lliga sense encaixar, l'1 culer encara seria Zamora si tampoc rep diana en les tres jornades restants. La millor opció d'Unai Simón per rebre la distinció és jugar dos partits més i no encaixar, que deixaria el seu coeficient en 0,92; un percentatge que també aconseguiria si només encaixa un gol en les tres darreres jornades.

Analitzats Unai Simón i Álex Remiro, també hem de posar un ull en el guardià del València, Giorgi Mamardashvili, que ocupa la tercera plaça. El georgià té un coeficient d'1,06 gols encaixats per partit (35 en 33 partits). Per millorar aquest percentatge també necessitaria deixar la porteria a zero en les tres jornades concloents; fet que rebaixaria a 0,97 el seu percentatge. Així doncs, és evident que Ter Stegen ha fet un pas endavant en la lluita pel Zamora. Però en aquest ocàs de la Lliga, haurem de tenir sempre la calculadora a mà. 

Vols venir al FC Barcelona vs Rayo Vallecano?
Aconsegueix ara les teves entrades.
Compra entrades

 

Més notícies aquí