Local

Almeria - FC Barcelona: Fermín comanda el Barça a la segona plaça (0-2)

Un doblet del '16' ha permès als culers endur-se el triomf i consolidar-se en la segona posició de la Lliga

Jornada prolífica per al FC Barcelona. Els culers s'han endut un triomf vital del camp de l'Almeria per reafirmar-se en la segona plaça de la Lliga. Un doblet d'un sempre elèctric Fermín López ha permès sumar els tres punts i obrir distància amb el Girona, ara són quatre unitats, en la lluita per accedir a la Supercopa de la següent campanya. 


El Barça s'ha presentat al Power Horse Stadium amb quatre diferències en l'onze respecte a la jornada anterior: Ter Stegen, Kounde, Cubarsí, Iñigo, H. Fort, Sergi Roberto, Pedri, Fermín, Lamine Yamal, Ferran Torres i Lewandowski. Una de les novetats, el 'tauró' barcelonista s'ha mostrat actiu per pescar primer. Cop de cap en un córner i assistència cap al 9 per remoure les aigües tranquil·les del marcador. En el mar del domini culer, dues de les altres cares noves han sobresortit per escriure el 0-1.

Connexió de La Masia

La Masia, a través de les botes de Lamine Yamal, ja havia destacat abans de la primera festivitat. El desequilibri del 27 ha molestat la defensa andalusa. Però qui ha desembocat la celebració ha estat l'aliança entre Héctor Fort i Fermín (min 14). Assistència melòdica del lateral per la internada poderosa del migcampista. Novena diana del d'El Campillo, que ha esclatat aquest curs. Una altra de les irrupcions formades a La Masia de la present temporada s'ha topat amb el pal enmig del canvi del context del partit. 

Quan l'Almeria s'ha vist amb l'aigua al coll del marcador advers, ha reaccionat. Ter Stegen ha acumulat més mèrits per continuar lluitant pel Zamora. Vestit de negre, ha posat llum al joc barcelonista, apagat amb la comoditat d'anar per davant. On l'1 del FC Barcelona no ha arribat, ha aparegut la fusta. Tot feia pensar que Embarba s'havia apuntat la darrera ocasió de la primera part, però ha tornat a aparèixer l'energia de Fermín. Un llançament amb l'esquerra des de la frontal ha testat els reflexos de Maximiano.

Si el primer capítol s'ha acabat amb una ocasió del Barça, el segon s'ha obert amb un ensurt de l'Almeria. La manca d'efectivitat dels locals ha salvat els culers. El gol de Lozano semblava clar davant un Ter Stegen batut. Després d'aquesta alteració, el duel ha viscut en un context més assossegat. A través de llargues possessions, els de Xavi Hernández han volgut pujar les pulsacions del seu esdevenir, però han maldat per trobar escletxes i animar els números ofensius. 

Més Fermín

De nou, la celebració d'aquesta jornada l'ha posat Fermín. La circulació culer ha portat els seus fruits i, altre cop, una connexió de La Masia ha mogut el marcador. Aquesta vegada ha estat entre Sergi Roberto i el 16. L'andalús ha certificat el seu primer doblet amb la samarreta del FC Barcelona amb un xut creuat amb la cama esquerra després de la centrada del capità blaugrana (0-2, min 67). Sens dubte que l'energia infinita del jove culer ha posat emoció al guió. 

Amb l'aplom de la possessió, els barcelonistes han conduït la jornada cap a la conclusió. Res ha negat la victòria final del FC Barcelona, que s'ha refermat en la segona plaça. Després de la derrota del Girona, aquesta jornada ha estat prolífica per als interessos blaugranes per concloure en la posició de plata de la Lliga. Ara la distància amb el conjunt gironí és de quatre unitats quan falten dues jornades per al final. El pròxim repte és el diumenge 19 de maig a les 19 hores a l'Estadi Olímpic contra el Rayo Vallecano. 

 

Més notícies aquí