Local

10 anys de la presentació de Ter Stegen amb el Barça

El 22 de maig de 2014, el mur de Mönchengladbach va enfundar-se per primera vegada la samarreta culer a l'Spotify Camp Nou en la seva presentació

Marc-André Ter Stegen ja fa una dècada que defensa la porteria del FC Barcelona. El 22 de maig de 2014, un jove porter de només 22 anys nascut, crescut i format a Mönchengladbach i al Borussia Mönchengladbach va deixar enrere casa seva per a ser presentat de forma oficial com a nou futbolista blaugrana.

Ho va fer a l'Spotify Camp Nou, en el dia 1 de la seva carrera llegendària de culer... i el que queda. De moment, en aquests 10 anys com a porter barcelonista, l'alemany ja és el segon porter amb més partits en tota la història del Club, amb 412. Per davant només té els 535 que va disputar Víctor Valdés i recentment ha superat els 410 d'un home clau en la seva carrera, Andoni Zubizarreta. 

Ell era el director esportiu que el va fitxar i de fet, fa 10 anys, era al seu costat en la presentació. En aquests 412 partits, ha fet un total de 1057 aturades amb un 72'16% d'encert. A més, acumula fins a 173 partits sense encaixar i pel que fa al palmarès ha guanyat 16 títols: 1 Champions League, 5 Lligues, 5 Copes del Rei, 3 Supercopes d'Espanya, 1 Supercopa d'Europa i 1 Supercopa d'Europa.

A més, la temporada 2022/23 va assolir el seu primer Trofeu Zamora com a porter menys golejat de la Lliga, en una temporada que, amb 26 porteries a zero, va igualar el rècord històric en una sola Lliga que comparteix amb Francisco Liaño (1993/94). Primer i únic Zamora, de moment, i és que aquest mateix diumenge podria guanyar el seu segon.

Més notícies aquí