Local

10 coses que cal saber de la final de la Champions a Bilbao

Ho saps tot sobre l'enfrontament entre el Barça i l'Olympique de Lió? Et deixem algunes dades per escalfar motors de cara l'esdeveniment de dissabte

Aquest dissabte, el Barça juga una nova final de Champions. El combinat de Jonatan Giráldez opta a la seva tercera copa europea després de completar una temporada perfecta. El camí no ha estat fàcil, però una vegada més les blaugranes s'han plantat a la final amb l'objectiu de tornar a meravellar el món amb el seu estil de joc i sortir-ne campiones. Ho saps tot sobre el xoc contra l'Olympique de Lió? 

Quarta consecutiva i cinquena en sis anys

El Barça ens ha malacostumat. Per quart any consecutiu el combinat culer s'ha plantat a una final de competició europea. De fet, ja en van cinc en sis anys, tota una fita només a l'alçada dels millors equips del continent. Ara per ara, el balanç és de dos trofeus.

Objectiu: la tercera

Aconseguir alçar el títol és l'objectiu principal, però sabies que en cas de fer-ho, el Barça seria el tercer equip amb més trofeus? Ara en té dos, igual que el Wolfsburg, l'Umea i el Potsdam. En cas de guanyar el tercer entraria en el top-3 en solitari tan sols per darrere dels 4 del Frankfurt i els 8 de l'Olympique de Lió.

Derrotar a l'Olympique de Lió

A més, el combinat culer té un al·licient extra: guanyar d'una vegada per totes al conjunt francès. En els quatre enfrontaments oficials disputats fins ara, dos en finals, el Lió s'ha imposat en totes les ocasions.

Tercera final en territori espanyol

San Mamés acollirà la tercera final femenina disputada a Espanya. El 2010 es va disputar al Coliseum, temple del Getafe, i el 2020 el torneig organitzat excepcionalment per la pandèmia va tenir com a seu el Reale Arena, el camp de la Reial Societat.

'Sold out' a San Mamés

La Catedral, plena a vessar. El canal oficial de la UEFA Women's Champions League va informar la venda completa de les 53.289 localitats de San Mamés. Per tant, s'espera un ambient de gala per a la final de la competició europea.

Rècord per a Giráldez

D'ençà que va agafar la banqueta el juliol del 2021, el tècnic gallec ha estat un fix en les finals de Champions. Absolutament totes les edicions que ha entrenat ha aconseguit classificar al Barça per a la gran final. Torí 2022, Eindhoven 2023 i ara, Bilbao 2024. Amb aquesta fita, l'entrenador ha igualat el rècord de finals consecutives assolides per un tècnic/a.

També per a Sonia Bompastor

Sonia Bompastor es va convertir en la primera persona a aconseguir alçar el títol de la Champions League com a entrenadora i com a jugadora. Ho va fer fa dos anys, en la final de Torí en vèncer al Barça per 3-1. Aquest any, la francesa intentarà tornar-ho a fer i assolir el seu segon trofeu com a tècnica.

Domini blaugrana en l'edició 23/24

Aquesta temporada el blaugrana ha tenyit la competició. El combinat barceloní ha estat l'equip que més possessió, més precisió en la passada i més porteries a zero ha aconseguit. A més, ofensivament les blaugranes han destacat per sobre la resta. Fins a cinc blaugranes es troben en el top-10 de jugadores que han creat més accions d'atac, sent Aitana (74), Graham (70) i Mariona (66) les que més seqüències ofensives han generat.

El gegant de la dècada passada

Mentre el Barça destaca en la dècada actual, el Lió ha estat l'equip dominador dels últims deu anys. En les seves files hi ha la màxima golejadora de la competició, Ada Hegerberg (64), la jugadora amb més partits disputats, Wendie Renard (115) i també, la màxima assistent, Marozsan amb 29 passades de gol.

Col·leccionistes de títols

En cas de sortir com a campiones, s'hauria de fer espai a les vitrines del Museu del Barça i en les d'Alexia Putellas. Mentre que la capitana sumaria el seu 30è trofeu com a blaugrana, sent la que més n'acumula dins el vestuari, el club aconseguiria la seva 47a copa de la màxima competició europea d'entre tots els equips professionals.

Més notícies aquí