Local

Patri Guijarro: "Aconseguir el pòquer seria una gesta històrica"

A les portes d'una nova final de Champions, parlem amb la migcampista blaugrana sobre com arriba l'equip, com guanyar el Lió i el paper dels culers que es desplaçaran a Bilbao

L'heroïna d’Eindhoven, Patri Guijarro, vol continuar fent història. Aquest any, ni més ni menys, està a les portes d'aconseguir el seu títol número 23 amb el Barça, just en el mateix curs on ha arribat als 300 partits amb la samarreta culer.

Amb nou temporades a l'entitat, la migcampista ha escrit, molt ben acompanyada per un vestidor d'ensomni, pàgines de la història del futbol. La seva va començar quan va fitxar pel club dels seus somnis i ara encara pot ser més gran aconseguint la tercera Champions, i per primer cop, el pòquer de trofeus en una sola temporada. En una entrevista als mitjans del Club, la migcampista s'ha obert per parlar d'aquest final de temporada.

Mai s'ha assolit el pòquer de títols en una temporada. Com d'especial i difícil seria aconseguir aquesta fita?

Seria una gesta històrica. Hem estat tota la temporada parlant en condicional sobre aquest tema, i ara, per fi, estem a un pas que es pugui materialitzar. És molt difícil d'aconseguir i ja el que hem fet és molt complicat, però ho intentarem.

Quin és el secret d'aquest equip per estar tants anys a un nivell tan alt?

L'ambició que tenim. Mentalment tenim clars els objectius. A l'inici de la temporada teníem entre cella i cella que volíem la Lliga, la Supercopa, la Copa i la Champions i ara estem on volem. Les ganes de guanyar, encara que anys anteriors hàgim fet història, és el que ens caracteritza.

Quan saltes al terreny de joc, i sona l'himne de la Champions, què sents?

És un moment molt especial, perquè la Champions és una competició única que ens motiva i ens agrada molt. Hem estat molts anys marcant petits objectius, com arribar a fase de grups, quarts, semifinals... I estar darrerament en tantes finals és un fet increïble.

"Hem estat molts anys marcant petits objectius com arribar a fase de grups, quarts, semifinals..., i estar darrerament en tantes finals és un fet increïble.

Patri Guijarro

Guanyar la Champions seria...

Increïble. I encara més si la guanyem a Bilbao.

Tercera final contra l'Olympique de Lió. La tercera és la bona?

Tant de bo.

Com ha canviat l'equip des de l'última final contra l'equip francès?

Som un equip més madur. A la final de l'any passat vam començar perdent, com en la final contra l'Olympique, i vam acabar guanyant. També ha passat aquesta temporada en l'eliminatòria contra el Chelsea. Ara som més fortes mentalment i això ens fa ser millors per afrontar aquesta final.

De fet, un doblet teu en la final d'Eindhoven va donar el segon títol europeu de la història. Aquesta temporada estàs a només un gol d'igualar les teves millors xifres golejadores...

Tant de bo pugui marcar un gol, però sincerament, em conformo a guanyar. M'és igual qui marqui el gol i com sigui la jugada. L'objectiu és guanyar.

Quines fortaleses té l'Olympique de Lió?

És un equip molt fort, sobretot mentalment. Ja ho vam veure en les semifinals contra el PSG, on en molt poc temps van generar i materialitzar moltes ocasions de gol. Van remuntar el partit contra l'equip parisenc, que és un dels millors conjunts del continent. És molt potent ofensivament, ho fan molt fàcil i amb pocs tocs. En resum, té vuit Champions, és el millor equip d'Europa.

Ara mateix tens 22 trofeus com a blaugrana. En cas de guanyar la Champions en sumaries 23. Com d'orgullosa estàs d'haver aconseguit tot això amb el Barça?

Vint-i-tres, acaba en tres. Tant de bo pugui aconseguir-lo. El meu somni era ser al Barça. Aconseguir títols és la meta per la qual entrenem cada dia. Ja no tant per mi, pel Club i per l'equip aconseguir la Champions seria històric.

La final es disputa a Bilbao, una ciutat força prop de Barcelona. Quin missatge li envies a l'afició culer perquè us vingui a fer costat.

Tant de bo vinguin molts aficionats, els necessitem. Dins del camp es faran sentir i això ens farà notar que els tenim a prop. Necessitem un extra de motivació i ajuda des de la graderia.

Més notícies aquí