Local

Barça – Olympique de Lió: Volen alçar-se campiones!

Les blaugranes busquen la tercera Champions per completar una temporada impecable aconseguint el primer pòquer de la història

Acostuma a ser el centre de culte del futbol basc, però per un dia, Bilbao i San Mamés, s'engalanen de color blaugrana per acollir la final de les finals. Com bons feligresos, els culers han acudit a la gran cita, i aquesta tarda ompliran la Catedral per animar al combinat barceloní i gaudir del millor futbol.

Barça i Olympique de Lió s'enfronten en la final de la Champions (18.00 hores CET) amb un mateix objectiu: alçar-se com a campiones d'Europa. Els últims dos precedents entre els equips van deixar el combinat francès com a guanyador per partida doble, però diuen que la tercera és la bona i aquest cop les blaugranes es presenten a la cita com un equip més madur i preparat.

Un camí gairebé perfecte

L'equip de Jonatan Giráldez ha completat una temporada impecable. Amb tres títols ja al sac, les culers opten per primera vegada en la història a firmar el pòquer de títols en un mateix curs. El camí en les altres competicions va ser més o menys planer, però a la Champions, el terreny sempre s'inclina una mica.

En aquesta edició les blaugranes van passar amb matrícula d'honor la fase de grups. Sis partits, cinc victòries i un únic empat en l'última jornada. Contra el Brann a quarts, també en van sortir victorioses amb relativa facilitat, però a semifinals es van topar amb el Chelsea que no va posar les coses precisament fàcils. Derrota a Montjuïc en l'anada, però partit heroic de les blaugranes a Stamford Bridge per a classificar-se per a la quarta final consecutiva.

El Lió vol continuar sent el gegant d'Europa

El Barça no ho tindrà gens fàcil per sumar la tercera Copa d'Europa. Davant es trobarà tot un Olympique de Lió que ja s'ha convertit en l'equip a batre pel combinat barceloní. Després de dos finals guanyades, el combinat francès vol posar la cirereta i tornar a privar al Barça d'aconseguir el títol.

El camí fins a Bilbao per les de Sonia Bompastor no ha estat bufar i fer ampolles. En la fase de grups les franceses van aconseguir 4 victòries i dos empats. A quarts van superar al Benfica amb comoditat, però a les semifinals van haver de plantar cara al PSG.

Una lluita de titans que es resoldrà en un escenari immillorable amb la presència d'una marea blaugrana que pretén moure cel i terra am l'objectiu de portar l'equip cap a la millor temporada de la història.

Més notícies aquí