Local

FC Barcelona - Olympique de Lió: Campiones d'Europa! (2-0)

Les blaugranes aconsegueixen la tercera Champions de la història en vèncer el combinat francès amb un gol d'Aitana i un d'Alexia

Continua el regnat. El FC Barcelona ha derrotat l'Olympique de Lió (2-0) en una final apassionant, que per fi ha deixat com a vencedor el conjunt de Jonatan Giráldez. El gol d'Aitana ha posat la primera pedra i el d'Alexia en el temps d'afegit ha suposat la sentència per alçar-se amb el trofeu per segona temporada consecutiva. Històric.

 

El duel ha servit el que prometia: màxima igualtat. Els dos equips han sortit convençuts en la seva proposta de joc i això s'ha notat sobre el terreny de joc. Mentre el Barça ha apostat pel joc de combinació, el Lió s'ha fet fort en la pressió alta i en l'atac directe.

Graham, la llum de l'atac culer

El perill culer ha arribat principalment per la banda dreta. Les botes de Caroline Graham Hansen han tornat a fer màgia i han desbocat arrencades imparables fins a la línia de fons. Fins a tres vegades, la connexió de la noruega amb Aitana i Salma ha estat a punt d'acabar en gol. I és que la possessió i el teva-meva han obert una escletxa de possibilitats al conjunt de Jonatan Giráldez. Per moments, el conjunt barceloní ha estat qui més ha amenaçat la porteria d'Endler.

Però si per alguna cosa es caracteritza l'Olympique de Lió és per la seva rapidesa en la construcció en atac, i malgrat que les blaugranes estaven controlant el partit, el combinat francès també ha tingut les seves opcions. La més clara, un córner tancat que ha acabat estavellant-se en el travesser de la porteria de Cata Coll.

Aitana marca el primer

Tot i que la primera meitat havia acabat amb un xut creuat de Hansen i una rematada de Mariona que han estat a punt de convertir-se en el primer gol de l'enfrontament, la represa ha estat molt més disputada.

Els primers minuts de la segona meitat ha estat un autèntic frec a frec entre els dos equips, però Aitana ha aparegut per decantar la balança. Gran jugada entre Patri i Mariona per servir a la de Ribes, que amb una carrera ha desbordat la banda esquerra i ha definit a la perfecció davant de la portera francesa (1-0, min 62).ç

Amb el gol, el Lió ha deixat més espais i el Barça ha aconseguit generar per apuntar-se el segon. De fet, una nova arrencada de Graham ha culminat amb una passada al punt de penal per Salma que ha estat un caramel que Majri ha sabut interceptar (min 75).

El gol d'Alexia dicta sentència

Les de Sonia Bompastor no s'han deixat intimidar ni pel joc ni pel marcador i tot seguit, Diani ha buscat l'empat amb una rematada que ha sortit fregant l'esquadra de la porteria culer (min 77). Amb el duel acostant-se al xiulet final, les franceses han pressionat. Conscients que només necessitaven almenys una diana, han anat amb tot cap a l'atac. Però tot i crear jugades de perill, els ha sortit la creu.

Amb tants espais, les blaugranes són letals i Alexia Putellas, que ha sortit en el temps afegit, ha marcat el segon i definitiu gol. Assistència de Pina, perquè la capitana es tregui de la màniga un xut creuat imparable (min 95). Sense marge per a gaire més, l'àrbitre ha xiulat el final i les blaugranes s'han proclamat campiones d'Europa!

 

Més notícies aquí