Local

El FC Barcelona, gran protagonista als premis de LALIGA

El Barça Femení s’ha endut el guardó a millor Club femení, Lamine Yamal ha estat el millor jugador Sub-23 i Gundo, Lewy i Araujo han recollit els premis com a membres del Team of the Season

El FC Barcelona s’ha endut un bon sac de distincions a la gala dels premis de LALIGA. Una gala conjunta amb els KAFD Globe Soccer European Awards i que ha tingut lloc a la magnifica illa italiana de Sardenya. Les estrelles de la jornada han brillat a l’Hotel Cala di Volpe, que ha vist com el Barça Femení, Lamine Yamal, İlkay Gündoğan, Robert Lewandowski i Ronald Araujo aixecaven els seus respectius trofeus. 

Lamine Yamal, millor sub-23

En els premis que ha entregat LALIGA, el Barça ha sortit distingit en la categoria de millor jugador sub-23. El reconeixement se l’ha endut una de les figures de La Masia que ha brillat amb llum pròpia aquesta temporada. Es tracta de Lamine Yamal, que ha estat una de les peces destacades de les alineacions de Xavi i ha batut diferents rècords de precocitat. 

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Fes-te ara amb la nova equipació del jove davanter
COMPRA-LA ARA

A ritme de regats, Lamine Yamal s’ha guanyat l’estima dels i les aficionats culers i també el reconeixement en els guardons. Les marques de ser el jugador més jove en anotar a la Lliga, el més jove en anotar un doblet a la Lliga o el més jove en repartir una assistència a la Lliga han contribuït a que l’extrem blaugrana s’endugués aquest premi. 36 partits i 5 dianes enalteixen les actuacions de Lamine Yamal en aquesta Lliga 2023/24 amb un premi que ha recollit en el seu nom la vicepresidenta del FC Barcelona, Elena Fort.

No ha estat l'únic premi per a la jove perla blaugrana, ja que uns minuts després, en la gala ja dels Globe Soccer Awards europeus, ha estat premiat com a "Emerging Player" del futbol europeu, imposant-se a altres joves talents com Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Rico Lewis, Kobbie Mainoo, Jamal Musiala, João Neves, Cole Palmer, Warren Zaïre-Emery i el també culer Pau Cubarsí.

Gundo, Lewy i Araujo formen part del TOTS

El defensa uruguaià, el migcampista alemany i el davanter polonès formen part del 'Team Of The Season' de LaLiga. Una presència que es va anunciar el passat 17 de maig, però que aquest 28 de maig Lewandowski i Gündoğan, acompanyats del vicepresident esportiu del FC Barcelona, Rafa Yuste, han rebut en terres italianes engalanats amb vestimenta d’etiqueta.

Ja amb el premi a la mà, Robert Lewandowski ha explicat que se sentia "molt orgullós" de ser un premiat. Gündoğan, preguntat per la seva primera temporada al futbol espanyol, ha argumentat que "ha estat una temporada de molts alts i baixos emocionals i també físics" i també ha assegurat: "he après molt, també sobre mi mateix, i he gaudit molt aquesta priemra temporada."

El FC Barcelona, millor club femení

No es cansen de fer història. La consecució de la Champions davant de la marea blaugrana a San Mamés va tancar una nova temporada sensacional del FC Barcelona Femení. Un pòquer de títols en aquest curs 2023/24, amb Lliga, Copa, Champions i Supercopa, que ha estat decisiu per ser el millor club femení. Un guardó que ha recollit el directiu responsable del futbol femení, Xavi Puig, procedent de la primera edició dels KAFD Globe Soccer European Awards; una sèrie continental de Globe Soccer. Amb aquesta distinció, el Barça Femení també entra en el grup de "Road to Dubai", juntament amb la resta de premiats dels Globe Soccer europeus, que competiran a la gala global del certamen.

Més notícies aquí