Local

Reial Madrid - Barça: Primer punt, en contra (97-78)

El Barça no pot guanyar en el primer dels dos partits a Madrid i haurà de remuntar l'eliminatòria per a poder passar a la final del play-off de l'ACB

El Barça ha començat la sèrie contra el Reial Madrid amb derrota (97-78). Els blaugrana no han pogut sumar el primer punt de l'eliminatòria i buscaran el divendres, també al WiZink Center, restablir la igualtat abans que la semifinal de l'ACB viatgi cap al Palau Blaugrana.

Mal primer quart

Amb un gran ambient a les graderies, el primer a colpejar ha estat el conjunt blanc, liderat per un Facundo Campazzo que ha anotat 7 dels 11 primers punts dels seus, que ben aviat han agafat les regnes del partit. Al Barça li ha costat entrar durant tot el primer quart, i tot i que amb un triple de Satoransky arribaven al 17-12, un mal final ha fet que les sensacions i el marcador no fos gens favorable (24-14).

Vols venir al Barça vs Real Madrid a les Semifinals de Playoff?
Vine al 3r partit de la Semifinal dels Playoffs.
compra entrades

Reacció culer però per sota al descans

En el segon parcial, l'alta intensitat d'Oscar da Silva ha contagiat els culers, i han anat reduint distàncies fins que amb un triple de Brizuela ha empatat el partit (28-28) i poc després s'ha posat per davant per primera vegada (30-31). Quan el Barça havia fet el més difícil, el Madrid ha recuperat l'encert i entre Campazzo i Yabusele han disparat els merengues fins al 44-36 al descans.

Arriben vius a l'últim quart

La sagnia no només no ha frenat en el tercer quart, sinó que s'ha fet encara més gran. Desencertats en atac els culers, el Madrid ha castigat fins a una diferència màxima de +23 amb el 61-38. El primer partit de la sèrie podia haver-se acabat massa aviat, però dins del mateix tercer quart, Nico Laprovittola s'ha carregat l'equip a l'esquena amb vuit punts gairebé seguits per a reobrir les esperances d'una remuntada acostant-se a 13, una distància que s'ha mantingut estable durant uns minuts, però que el Barça ha estat capaç de deixar en només 10 (72-62) al final del període.

Derrota per a començar la sèrie

Tot i això, tres triples gairebé seguits de Llull, algun amb una altíssima dosi de fortuna, han tornat a forçar el Barça a buscar una remuntada molt difícil (81-66), i amb menys marge de temps. Roger Grimau ha buscat la manera amb un temps mort  per a frenar l'èxtasi merengue. Lapro ha anotat un 2+1, però el Madrid no fallava els triples alliberats de Llull i Yabusele (87-71) i ha matat del tot el partit. Ara sí.

Al Barça se li han esgotat les forces i, al final, el marcador ha reflectit una diferència molt àmplia (97-78) que no fa justícia als intents culers de sumar el priemr punt de l'eliminatòria.