Local

Lamine Yamal lidera la cursa pel Golden Boy 2024

A més, i aprofitant l'acte que s'ha dut a terme al Teatre Cucinelli (Itàlia) i en què s'han fet públics els 100 candidats, el coordinador de l'àrea de futbol Bojan Krkic ha participat d'una taula rodona per parlat del model de la Masia

Tret de sortida del Golden Boy 2024. Aquest dimecres, al Teatre Cucinelli de Solomeo (Itàlia), s'ha dut a terme un acte en el que s'ha presentat el rànquing dels 100 classificats que opten al premi de 'Millor Jugador Jove'. I, en aquesta llista, hi apareixen fins a quatre blaugranes. El primer, i el que lidera la taula, és Lamine Yamal que, amb 16 anys -en farà 17 al juliol- ja s'ha guanyat un lloc a l'elit del futbol. 

Pau Cubarsí (8), Gavi (20) i Vitor Roque (50) són els altres tres culers que formen part d'una llista en què el FC Barcelona és l'equip més representat, juntament amb els quatre noms del Brighton & Hove Albion.

El premi final se sabrà el 4 de desembre del 2024, en una gala que es durà a terme a Torí. Fins llavors, la llista de 100 candidats s'anirà veient reduïda. Cal recordar que el Golden Boy és un premi que s'atorga al millor jugador jove menor de 21 anys que jugui en una lliga europea. Fins al novembre, el rànquing s'anirà elaborant a través d'un algoritme. Posteriorment, entren en escena els vots dels periodistes. 

Bojan Krkic ofereix una xerrada sobre la Masia

A més, en el marc d'aquesta gala que inicia el camí del Golden Boy 2024 i en què també ha estat present el directiu responsable del futbol formatiu, Joan Soler, s'ha creat un entorn de converses, amb una taula rodona que ha comptat amb tres temes diferents. Un d'aquests ha estat sobre el model de la Masia i que ha anat a càrrec de Bojan Krkic, que precisament va quedar 4t en el Golden Boy 2008. 

El coordinador de l'àrea de futbol ha tret pit del model de la Masia i dels jugadors joves que surten any rere any del futbol formatiu culer i ha parlat de la confiança mostrada en el talent de casa: "El Barcelona com a club es caracteritza per donar molta confiança als jugadors joves. És cert que no tothom pot arribar a l'elit, però quan els signem els joves saben que tenen l'oportunitat d'arribar al primer equip". 

A més, ha explicat: "El fet de ser dia a dia a la Ciutat Esportiva és molt important per a la formació dels jugadors. Per exemple, Lamine Yamal viu a la Masia. És cert que la situació del Club fa que estiguin debutant molts jugadors al primer equip. Però, tot i que són molt joves, arriben molt preparats. A banda de Lamine, també Cubarsí, Guiu o Fort, per exemple. De totes maneres, i malgrat que són jugadors en dinàmica de primer equip, continuen estudiant, perquè és molt important per a nosaltres. I han de seguir amb el procés formatiu i el creixement personal".

El membre de la comissió esportiva, a més, ha reconegut que “tot evoluciona, les dades ajuden en molts aspectes, però les decisions al futbol base s'acaben prenent en part pels ulls perquè ens agrada el talent, veure jugar els futbolistes". I és que "tenim una manera d'entendre el futbol en què ens divertim amb la pilota". "Ensenyem als jugadors que els valors que representen al Club són molt importants", ha conclòs.

Més notícies aquí