Local

Chivas Femenil - Barça: Victòria blaugrana a Mèxic (1-4)

Després d'una primera part sense gols, les culers han perforat fins a quatre vegades la porteria rival per alçar-se guanyadores del Campeonas Tour

Retorn triomfal a Mèxic. El FC Barcelona ha derrotat al Chivas Femenil (1-4) en el tercer duel del Campeonas Tour, en el qual durant la pretemporada, les culers ja es van enfrontar al Club América i al Tigres. Amb aquesta nova victòria, sumada a les dues anteriors, les de Jonatan Giráldez s'han alçat campiones del torneig amistós.

Sense fer gaires rotacions, el tècnic gallec ha sortit amb un XI pràcticament de gala: Cata, Paredes, Mariona, Graham, Alexia, Bronze, Rolfö, Walsh, Engen, Dragoni, L. Corrales. I és que tot i ser un amistós, les culers han sortit, com sempre, a per la victòria.

Una primer part sense gols

Acostumats a tenir revolucions altes des de l'inici de partits amb gols i ocasions perilloses, el primer temps a Mèxic ha estat més tranquil de l'habitual. Tot i que el Barça monopolitzava la possessió, la primera acció de perill culer ha vingut d'una falta prop de l'àrea al minut. 14. I la més clara, ha estat un pal de Lucy Bronze a les acaballes dels 45 primers minuts.

La clau per frenar el gol culer, ha estat l'intensitat en defensa del Chivas, qui també ha tingut l'oportunitat de perforar la porteria blaugrana, però Cata Coll ha esgarrat els plans locals (min. 35).

Canvi d'onze i arriben els gols

A la represa, Jonatan Giráldez ha mogut la banqueta i ha presentat un onze completament nou format per: Paños, Jana, Pina, Paralluelo, Marta, Patri, Bruna, O. Batlle, Brugts, Vicky i Ari Arias.

La rotació ha fet efecte i només cinc minuts després, Ari Arias ha estat l'encarregada d'obrir el marcador (0-1, min. 50). El segon no ha tardat a arribar, després d'una gran acció de Paños, Patri ha marcat el 2-0 (min.61). La festa ha continuat gràcies a Pina qui ha estat l'autèntica protagonista del tram final.

La de Montcada i Reixac ha estat l'autora de la tercera diana al minut 75, abans que les locals fessin el gol de l'honor de penal (Guzmán) just en l'acció següent. Però Pina en tenia guardat un per al darrer minut i és que just abans del xiulet final la davantera culer ha posat l'1-4. Amb aquest doblet ha estat designada MVP de la competició.

Ara les blaugranes tornaran cap a casa per disputar el darrer partit de Lliga contra el València per posar punt final a una temporada històrica.

CHIVAS, 1
BARÇA, 4

Chivas: Espino, Torres, Martínez, Rodríguez, Godínez, De la Rosa, Franco, Jaramillo, Valenzuela, Soto, Cervantes (primera part) -  Félix, Ramírez, Guzmán, Delgado, Acevedo, Galicia, Sandoval, Salazar,  González, Amalia Lopez y Cynthia Rodríguez (segona part)

Barça: Cata, Paredes, Mariona, Graham, Alexia, Bronze, Rolfö, Walsh, Engen, Dragoni, L. Corrales (primera part) - Paños, Jana, Pina, Paralluelo, Marta, Patri, Bruna, O. Batlle, Brugts, Vicky i Ari Arias (segona part)

Gols: 0-1, Ari Arias (min.50); 0-2, Patri (min. 61); 0-3, Pina (min. 75); 1-3,  Guzman de penal (min. 76); 1-4, Pina (min. 90).